Τρανταχτά ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Εκτός Βουλής μένουν προβεβλημένα ονόματα απ΄όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεκάδες προβεβλημένοι Βουλευτές παρέδωσαν τις έδρες τους είτε στη Ν.Δ., είτε σε νεώτερους.

Συγκεκριμένα, δεν εκλέγονται κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Τέρενς Κουίκ, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος,  ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Γιώργος Σταθάκης, η Μυρσίνη Ζορμπά, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Νίκος Τόσκας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Σταύρος Κοντονής, ο Μάρκος Μπόλαρης, που τιμωρήθηκε για την υποστήριξή του στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Άγγελος Τόλκας, ο Δημήτρης Μάρδας, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, οι θορυβώδεις βουλευτές Αννέτα Καβαδία,  Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Βέττας και Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Μαρία Ρεπούση, ο Κώστας Δουζίνας, ο πρ. Εκδότης του Χωνιού Γιώργος Χριστοφορίδης, ο Σπύρος Δανέλης που προσέφερε χείρα βοηθείας στη συμφωνία των Πρεσπών, ο ποιητής Τάσος Κουράκης, ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, η Κατερίνα Ιγγλέζη που πρωταγωνίστησε κατά της επένδυσης των Σκουριών, και άλλοι.

Σημαντικά ονόματα και από το ΚΙΝΑΛ μένουν εκτός όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Θάνος Ασκητής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, Φίλιππος Σαχινίδης.

Τέλος από τη Ν.Δ. μένουν εκτός νέου κοινοβουλίου ο πρ. πρόεδρος της Δράσης Θ.Σκυλακάκης, ο πρ. Βουλευτής Θ. Φορτσάκης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Πέτρος Τατσόπουλος ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιάννης Τραγάκης και ο πρ. Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

ΦΩΤΟ eurokinissi