• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Τραγελαφικά» πράγματα για την «καρέκλα» της εξουσίας – Απίστευτη τροπολογία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «κάτσει» κι άλλο – «Χαμός» στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τραγελαφικά» πράγματα για την «καρέκλα» της εξουσίας – Απίστευτη τροπολογία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «κάτσει» κι άλλο – «Χαμός» στην Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάλλον ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα...

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση νομοθετεί με στόχο την επιβίωσή της και τη διατήρηση των 151 ψήφων που την στηρίζουν στην Βουλή.

Αυτή την φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία που δίνει την δυνατότητα σε έναν βουλευτή να μπορεί να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή χωρίς να χρειαστεί να παραιτηθεί από την έδρα που κατέχει.

Ποιούς βοηθά η εν λόγω τροπολογία;

Την Έλενα Κουντουρά και τον Σπ. Δανέλλη που σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την βοήθεια της τροπολογίας δεν θα χρειαστεί να απωλέσουν την βουλευτική ιδιότητα κατά την προεκλογική περίοδο, όπως προβλέπεται.

Με την τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα ένας βουλευτής που θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή να διατηρεί ταυτόχρονα την έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα μπορεί να παραμείνει βουλευτής, ενώ εφόσον εκλεγεί θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ποια έδρα θα κρατήσει.

Έτσι δεν θα κινδυνεύσει η οριακή πλειοψηφία των 151 ψήφων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε περίπτωση που η κα Κουντουρά έχανε την έδρα, θα υπήρχε πρόβλημα.

Ο Αλ. Τσίπρας διατηρεί τις ψήφους που χρειάζεται για να δηλώνει στην Βουλή πλειοψηφία και να περνούν και τα νομοσχέδια που κατατίθενται.

Σε περίπτωση που ίσχυε ο σημερινός νόμος και για παράδειγμα η κ. Κουντουρά εντασσόταν στο ευρωψηφοδέλτιο θα έπρεπε και να παραιτηθεί.

Η βουλευτική της έδρα όμως ανήκει στους ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου στη θέση της θα ορκιζόταν ο πρώτος αναπληρωματικός της από αυτό το κόμμα.

ΑΡΑ θα υπήρχε ΠΡΟΒΛΗΜΑ για την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, καθώς Κουντουρά και Δανέλλης μάλλον θέλουν Ευρωκοινοβούλιο και μεγαλεία.

Τι θα γίνει βέβαια αν εκλεγούν ευρωβουλευτές;

Μάκης Βορίδης (ΝΔ) και Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ), κατηγόρησαν αμφότεροι την κυβέρνηση για ρύθμιση που διευκολύνει τα εκλογομαγειρέματα του Αλέξη Τσίπρα,  προτάσσοντάς τα έναντι της ομαλότητας της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, ενώ συμφώνησαν ότι η πολυσυζητημένη τροπολογία είναι φωτογραφική για την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα πριν κατέλθει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη πλειοψηφία των 151.

 «Θα μείνει ως νομοσχέδιο Κουντουρά αντί Χαρίτση το σημερινό. Η τροπολογία Κουντουρά είναι το μείζον.  Γιατί αν παραιτηθεί η κ. Κουντουρά, έρχεται ένας άλλος των ΑΝΕΛ, που είναι πιστός στον πρόεδρο Πάνο Καμμένο και τίθεται θέμα αν η κυβέρνηση  επιβιώνει. Άρα αλλάζουμε τη νομοθεσία. Αυτά είναι πράγματα που δεν γίνονται πουθενά. Μόνο εδώ και μόνο στον καιρό σας», σημείωσε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ και κρίνοντας την τροπολογία ως ικανοποίηση των προσωπικών επιδιώξεων της κ. Κουντουρά πρόσθεσε: « Θα μπορούσατε να της πείτε να μην βάλει υποψηφιότητα. Δεν θα χανε και η βενετιά βελόνι».

Εξίσου σφοδρή κριτική άσκησε και η κ. Χριστοφιλοπούλου, κάνοντας λόγο για «τροπολογία Τσίπρα» και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ωμή και κυνική συναλλαγή».

 «Δηλαδή κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε μία πλασματική δεδηλωμένη; Με ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον πρώην ΑΝΕΛ και Καραμανλική δεξιά; Είναι μια ωμή συναλλαγή, ένα πάρε δώσε στη λογική ψήφισε τις Πρέσπες κι ό,τι άλλο ότι σου φέρνουμε εδώ και μην ανησυχείς θα έχεις και την υποψηφιότητά σου στο ευρωψηφοδέλτιο εξασφαλισμένη», ανέφερε δηκτικά η ίδια.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  • 139
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...