Το σχέδιο του Κώστα Μπακογιάννη για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία προέκρινε ως λύση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αθήνα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προτάσσοντας μεταξύ άλλων τη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη δημοτική αστυνομία.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», προανήγγειλε τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας, με στόχο τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή καταγγελιών και την άμεση διαχείριση των προβλημάτων ασφαλείας.

Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας, όπως εξήγησε, σημαίνει συντονισμός μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας. «Σημαίνει συνεργασία, κοινές δράσεις και κοινές περιπολίες, ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά η μία υπηρεσία της άλλης».

Πρόσθεσε δε, ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, οι οποίες θα αποτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές, όπως η ενίσχυση του οδοφωτισμού και της καθαριότητας, η αποκατάσταση χώρων που έχουν υποστεί βανδαλισμούς, η αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων και η δημιουργία κοινωνικών δομών για τους χρήστες ναρκωτικών.

Απαντώντας τις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας, επεσήμανε ότι θα ήθελε να ακούσει κριτική για το τι έκανε και τι δεν έκανε κατά την εννιάχρονη ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά. Αν την ξέρω. Μια τέτοια κριτική είναι καλοδεχούμενη, όσο σκληρή και αν είναι. Η εύκολη κριτική δεν είναι χρήσιμη για την πόλη».

(Sputniknews)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...