Το Ποτάμι: Ζητάμε από τους πολίτες να θυμώσουν

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι υπέρ μιας προεκλογικής συσκότισης”, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του με αφορμή την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. “Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη”, συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επιτέθηκε στους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη πως προσπαθούν να αποφύγουν την συζήτηση για τα ουσιώδη για να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωπαϊκών εκλογών. Συμπλήρωσε πως αυτή είναι η παλιομοδίτικη συνταγή των αριστερών και δεξιών κομματαρχών ώστε “να συσπειρωθεί το στράτευμα, να φανατιστεί, να βγει στους δρόμους, να αλαλάζει το όνομα του ηγέτη και ας μένει η μισή κοινωνία μπερδεμένη αηδιασμένη και αμέτοχη”. “Το Ποτάμι δεν συμμετείχε και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο,” ξεκαθάρισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας να απαντήσουν “με ποιον πρέπει να πάνε οι Έλληνες σε αυτή τη νέα εποχή της Ευρώπης;”. Κατηγόρησε τη ΝΔ για την συμπόρευση της με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον άνθρωπο που απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας και που είναι αντίθετος στη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, απόλυτα ταυτισμένος με τον Τραμπ. Από την άλλη, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναρωτήθηκε: “Ποια είναι η πρόταση σας για την Ευρώπη; Με ποιους είστε; Με τους Αριστεριστές που αγκαλιαζόσασταν το ’15;”

Η Ευρώπη έχει μια ξεκάθαρη πρόταση μπροστά της, επισήμανε. Η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Εμμανουέλ Μακρόν, στην οποία μετέχει πλέον και ο Γκι Φέρχοφστατ με τους φιλελεύθερους, είναι η πρόταση για ελευθερία, προστασία, πρόοδο, “η μόνη λύση για την Ευρώπη ώστε να μην παραδοθεί, ούτε στους συντηρητικούς, ούτε στους λαϊκιστές”.

Σε αυτό τον αγώνα Συμμετέχει και το Ποτάμι, κατέληξε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας να απαντήσουν πότε θα γίνει το debate και κάλεσε τους δημοσιογράφους να πάρουν αυτοί την πρωτοβουλία και να οργανώσουν συζητήσεις, όπως αυτοί τις θέλουν. “Εμείς είμαστε εδώ, με όποιους όρους, με όποιους τρόπους να συζητήσουμε για τις σημαντικότερες ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Τανάγρα με αφορμή την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτύξει μια πρότυπη και δυναμική αμυντική βιομηχανία που της επιτρέπει να είναι αυτάρκης, τη στιγμή που η ΕΑΒ είναι “ένα κουρασμένο σύστημα χωρίς πολιτική καθοδήγηση με απογοητευμένα τα ικανά στελέχη και αποκαρδιωμένους εργαζόμενους”. Συμπλήρωσε επίσης πως οι τουρκικές απειλές δεν αντιμετωπίζονται με ανακοινώσεις, αλλά απαιτούν πράξεις και ότι η αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας και η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στο Αιγαίο “θα πρέπει να συνδυάζεται με τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων διαλόγου της Ευρώπης με την Τουρκία”.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να “θυμώσουν”, όπως έλεγε και ο Γκάντι, και να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον θυμό ώστε να γίνει και δύναμη για να ανακαλύψουν νέα πράγματα. “Ενισχύστε αυτούς που δεν υποδύονται ρόλους στην πολιτική, που δεν μπαίνουν στο ξεκατίνιασμα για το μοίρασμα των καρεκλών, που δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους. Αυτούς που είναι ο εαυτός τους, με λάθη, με αδυναμίες, αλλά με μια στάση ζωής με αξίες και στόχους.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...