• Αρχική
  • Άρθρα
  • To MέΡΑ25 στηρίζει τους απεργούς του ΟΤΕ, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ο Γιάνης Βαρουφάκης

To MέΡΑ25 στηρίζει τους απεργούς του ΟΤΕ, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ο Γιάνης Βαρουφάκης

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ,

όπως διαβεβαίωσε τους απεργούς ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας των σωματείων των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξης Σμυρλής, ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και τα μέλη της ΟΕΣΚΕ και του τομέα Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25 Κώστας Ντάσκας και Ελένη Βουβουλούδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, «οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και τρείς εβδομάδες, ανέπτυξαν αναλυτικά τα αιτήματά τους στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 – καθώς διεκδικούν αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες – και ζήτησαν την συμπαράσταση του κόμματος». Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος κ. Βαρουφάκης, τους υπογράμμισε ότι «ήταν πάγιο αίτημα των ‘τροϊκανών’ σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, να παραδοθεί και το τελευταίο 10% του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ σε ιδιώτες και να προχωρήσουν στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με ανταλλάγματα ακόμη και στο δημόσιο χρέος».

Το ΜέΡΑ25, τονίζεται στην ανακοίνωση, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δίνει αγώνες, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, για να προασπίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, «όντας η μόνη αξιωματικά φωνή της αντιπολίτευσης μέσα στην Βουλή». Επισημαίνεται επίσης, ότι «η διαρκής ερημοποίηση της χώρας και η αποσάρθρωση της εργασίας, βρίσκουν το ΜέΡΑ25 απέναντι και παράλληλα στο πλευρό των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων. Οι απολύσεις στον ΟΤΕ και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που το μισθολογικό κόστος από τα 700 εκ. ευρώ έχει μειωθεί στα 240 εκ. ευρώ, υπογραμμίζουν ότι το καθεστώς της ‘χρεοδουλοπαροικίας’ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποθρασυνθεί».

photo:eurokinissi