Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει τα «συλλαλητήρια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας» για το μεταναστευτικό

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση κατά δημοσιογράφου, το ΜέΡΑ25 σε οξύτατη ανακοίνωσή του καταδικάζει «αυτά τα συλλαλητήρια του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας».

Προσθέτει ότι «στεκόμαστε απέναντι σε οτιδήποτε προάγει την ακροδεξιά στροφή στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να τρέφει και να ανέχεται όλες αυτές τις απάνθρωπες “λογικές” και να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες από αυτές τις φυλακές ανθρώπινων ψυχών».

Αναφερόμενο στο σημερινό συλλαλητήριο, το ΜέΡΑ 25 σημειώνει ότι αυτό πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από ακροδεξιές οργανώσεις ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Παραβρέθηκαν, προσθέτει, «ολιγάριθμοι πολίτες κρατώντας πανό με ρατσιστικά συνθήματα και ελληνικές σημαίες, ιερείς με εικόνες στα χέρια που κήρυσσαν το μίσος μακριά από τις διδαχές του χριστιανισμού, καθώς και αρκετός κόσμος που πέρυσι την ίδια μέρα είχε δώσει ραντεβού στο ίδιο σημείο, εκείνη τη φορά σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δεν παρέλειψαν να δώσουν το παρών υπόδικοι χρυσαυγίτες αλλά και δήθεν φιλελεύθερα ρατσιστικά στοιχεία σαν τον κ. Τζήμερο».

Για την επίθεση στον δημοσιογράφο το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι ο ανταποκριτής της DeutscheWelle -όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρυσι-, ξυλοκοπήθηκε, κάτι που «δεν αποτράπηκε από τα όργανα του νόμου και της τάξης του κ.Χρυσοχοΐδη που σε άλλες περιπτώσεις φυσικά ξέρουν να είναι ιδιαίτερα ενεργά».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ενώ η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να αναπαράγει για άλλη μια φορά θεωρίες για “άκρα”, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός μας έχει πει παλαιότερα σε συνέντευξη του ότι στην Ελλάδα η ακροδεξιά δεν παράγει βία! Την ίδια στιγμή που και ο πρώην πρωθυπουργός κ.Σαμαράς με συνέντευξη-οχετό στον “φιλελεύθερο” καταφερόταν κατά “λαθρομεταναστών εισβολέων” κ.λπ.».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί