• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Το Μαξίμου βρήκε θετική την δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ παρά το ότι φέρεται να υπολείπεται της ΝΔ κατά 12 μονάδες!

Το Μαξίμου βρήκε θετική την δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ παρά το ότι φέρεται να υπολείπεται της ΝΔ κατά 12 μονάδες!

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μαξίμου από τη χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το ΣΚΑΪ, παρά το σημαντικό προβάδισμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου αξιολογώντας τα ευρήματα της έρευνας διαπιστώνει πως καταγράφεται άνοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα, έχοντας μάλιστα περάσει τον «κάβο» της ισχυρότερης πρόκλησης μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, δηλαδή το Σκοπιανό.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας έχει να κάνει με τη λεγόμενη «γκρίζα» ζώνη δηλαδή τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Εδώ, το ποσοστό βρίσκεται στο 31%, με τους περισσότερους από αυτούς να προέρχονται από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο που δείχνει πως το κομμάτι που υπολείπεται της χαμηλής συσπείρωσης δεν επιλέγει άλλο κόμμα και αναμένει τις κινήσεις τους ΣΥΡΙΖΑ για επιστρέψει ή τελικά να απομακρυνθεί δια παντός από αυτόν. Αυτός είναι άλλωστε κι ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πορεία για τις επόμενες εκλογές, εκτιμούν ότι το ποσοστό αυτό εκπροσωπεί κοινωνικά στρώματα τα οποία είτε περιμένουν μια ανάσα στα οικονομικά τους ή έστω την αποτροπή μέτρων όπως οι μειώσεις των συντάξεων ή του αφορολόγητου, είτε είναι εκείνοι που απογοητεύτηκαν από τη «στροφή στο ρεαλισμό» και από το νερό στο «κρασί» της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο χρόνος είναι με το μέρος της και θα έχει όλη την ευχέρεια για διορθωτικές κινήσεις, τώρα που τα «δύσκολα» είναι πίσω.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu