• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το λένε ξανά και ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι πρόβλημα να πιέζεις δικαστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Το λένε ξανά και ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι πρόβλημα να πιέζεις δικαστές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αριστερά εξακολουθεί να συστήνεται και από την θέση της «αντιπολίτευσης»...

 «Το να πιέζει ένας υπουργός δικαστικούς λειτουργούς δεν είναι καν μεμπτό».

Αυτό δηλώνει και η Όλγα Γεροβασίλη, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί επί κυβερνήσεως της Αριστεράς, αναφπρικά με την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα καθώς και με την διάκριση των εξουσιών.

«Δεν είναι καν πρόβλημα» να πιέζει ένας υπουργός δικαστικούς να διερευνήσουν υποθέσεις, ανέφερε κυνικά η κ. Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα έχει διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά πρωτίστως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θυμίζουμε πως, με αφορμή τις καταγγελίες για τους χειρισμούς της «σκευωρίας» Novartis και την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος είχε υποστηρίξει ότι «το να πιέστηκε η κυρία Ράικου από τον Δ. Παπαγγελόπουλο δεν είναι ποινικό αδίκημα», λέγοντας μάλιστα ότι η ΝΔ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Σήμερα την σκυτάλη έλαβε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, που ανέφερε τα εξής: «Έχουν επιλέξει τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως το εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας για να τον εμπλέξουν, καταγγέλοντας ότι πίεζε δικαστικούς να διερευνήσουν υποθέσεις. Δηλαδή αυτό από μόνο του, πιέζω για να διερευνήσεις, νομίζω ότι δεν είναι καν πρόβλημα. Ένας υπουργός μπορεί να πει “γιατί δεν διερευνώνται αυτά γρήγορα” ξερω ‘γω, να κάνει μια εκτίμηση γιατί βεβαίως διότι και αυτός δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης».

Σημειώνουμε τέλος πως ο κ. Πολάκης είχε δηλώσει πως «την επόμενη φορά θα «είναι διαφορετική στα πάντα».

ΦΩΤΟ eurokinissi