Το κρυφό μήνυμα του Α.Τσίπρα λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στον ΠτΔ: Το προσέξατε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κόκκινο και έντονο πράσινο φόντο,

ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την…επόμενη τετραετία, όντας φανερά απογοητευμένος, αφού πριν λίγες ώρες είχε παραδώσει την εξουσία του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας Εθνικές εκλογές.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, με μια ιδιαίτερη…σκηνοθεσία, αφού τίποτε δεν θύμιζε προεκλογική εκδήλωση.

Οι ομιλητές που επέλεξε ο Α.Τσίπρας, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας ( Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος) ήταν καθισμένοι σε τραπεζάκια με σκαμπό στη σκηνή, και περίμεναν να πάρουν το λόγο ώστε να σηκωθούν να μιλήσουν ή επέστρεφαν στη θέση τους μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας τους.

Πριν μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε υπουργοί του πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα της τετραετίας, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του για τα επόμενα χρόνια. Δήλωσε μάλιστα ανακουφισμένος που μίλησαν οι υπουργοί του και δεν νιώθει, «μόνος κι έρμος» στη σκηνή.

Το «κρυφό» μήνυμα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Α.Τσίπρας ζήτησε έμμεσα μια «συγγνώμη» στον Ελληνικό λαό, για το 3ο μνημόνιο, λέγοντας πως «αντιλαμβάνεται την απογοήτευση και τον θυμό εκείνων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης, ώστε να μην μείνει κανείς αβοήθητος».

Κατόπιν αναφέρθηκε στη μεσαία τάξη λέγοντας πως αντιλαμβάνεται τον θυμό της για την υπερφορολόγηση, αλλά αυτό δεν ήταν μια ταξικά μονομερής απόφαση-όπως ακούσαμε πολλές φορές από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά μια αναγκαιότητα, λόγω της κρίσης και των δυσμενών συνθηκών.

Με αυτό το «κρυφό» μήνυμα, επιδιώκει να εξιλεωθεί και να δημιουργήσει την εικόνα του πολιτικά άπειρου, που τώρα…έμαθε και θέλει…μια δεύτερη τετραετία.

Θα ξεχάσει και πάλι ο Ελληνικός λαός;

Στο νέο μπαράζ παροχολογιών του Α.Τσίπρα, αυτό που ξεχωρίζει είναι πως πολλά από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την επόμενη τετραετία είναι…χειρότερα από αυτά που η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί και ψηφίσει στον παρελθόν και που εν τέλει ακύρωσε μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις παροχές που ανακοίνωσε.

Οι 12 δεσμεύσεις

1) 500.000 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.

2) Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία.

3) Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.

4) 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία.
Ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών στο 6% του ΑΕΠ για την Υγεία και στο 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία.

5) Όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

6) Αύξηση στο 32% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο συνολικό
ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση κατά 32,5% ως το 2030

7) Διπλασιασμό των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ.

8) Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%.

9) Μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%.

10) Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ.

11) Πολιτικός γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

12) Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Η..αντιγραφή

Όπως μπορείτε να δείτε από τις 12 νέες δεσμεύσεις του Α.Τσίπρα, το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης τα χρόνια που κυβέρνησε και αποτελεί…αντιγραφή από το πρόγραμμα της ΝΔ: Νέες θέσεις εργασίας, μείωση της φορολογίας, νέα κίνητρα για προσλήψεις, σας θυμίζει κάτι;.

Εκείνο στο οποίο δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά ήταν η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αφού κάτι τέτοιο θα…«ξίνιζε» αρκετούς από το χώρο της αριστεράς.

Πλην των παραπάνω, ο Α.Τσίπρας μιλώντας στους ολίγους συγκεντρωμένους, έθεσε το εξής δίλημμα: Θα κρατήσουμε την Ελλάδα ή θα την δώσουμε σε όσους την χρεοκόπησαν

«Παραλάβαμε την Ελλάδα που δεν έβγαζε το μήνα. Την Ελλάδα που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο όσο. Και αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη απ’ όλες. Όχι η φτωχή πατρίδα. Αλλά η πατρίδα που αφέθηκε έρμαιο στις βουλές κάθε κερδοσκόπου», τόνισε ο πρωθυπουργός και έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν».

Το νέο προεκλογικό σύνθημα του Α.Τσίπρα ήταν πως «τώρα είναι η ώρα οι πολίτες να ζήσουν καλύτερα». «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έζησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια με το άγχος να τους κυριεύει για το πως θα βγάλουν τη βδομάδα, πως θα καλύψουν τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλους του μήνα.
Τώρα ήρθε η ώρα να είναι σε θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζήσει καλύτερα. Να αισθανθεί στη καθημερινότητά του ότι οι κόποι έπιασαν τόπο. Να σχεδιάσει κάθε ελληνική οικογένεια με ηρεμία και ασφάλεια, μια καλύτερη ζωή. Για αυτούς και τα παιδιά τους», ανέφερε.

Ο Α.Τσίπρας «δανείστηκε» και κάτι ακόμη από τη ΝΔ, αυτή τη φορά από την επικοινωνιακή της πολιτική. Μίλησε για μία Ελλάδα για όλους τους Έλληνες.

Παραδέχτηκε ξανά πως «κάποιους πικράναμε, κάποιους δυσαρεστήσαμε». «Είχαμε ευθύνη να φτάσουμε όλοι στο τέλος του δρόμου», «κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο προκειμένου να μη μείνει κανείς πίσω στη διαδρομή. Αυτούς τους ανθρώπους τους καταλαβαίνω περισσότερο από κάθε τι. Την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους. Τους καλώ όμως να αναλογιστούμε όλοι μαζί αν άξιζε το κόπο αυτή η προσπάθεια. Αν άξιζε το κόπο να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος».

Ιστορία, μνήμη, αξίες: Όλα επιστρατεύθηκαν από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

«Οι Έλληνες, έχουμε κάτι που μας κράτησε όρθιους σε πολύ δύσκολα χρόνια. Έχουμε αξίες με γερά θεμέλια στην ιστορία μας. Έχουμε όμως και μνήμη. Έχουμε μνήμη γιατί χωρίς αυτή δεν θα είχαμε ιστορία. Η Ελλάδα δεν προχώρησε μπροστά επειδή εμπιστεύτηκε το παρελθόν της. Αλλά επειδή διδάχτηκε από αυτό», ανέφερε εμφατικά ο Α.Τσίπρας και σημείωσε ότι ο λαός θα απαντήσει στο ερώτημα «αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές».


(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...