• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να χαλάσει τα σχέδια κυβέρνησης για ουσιαστική νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να χαλάσει τα σχέδια κυβέρνησης για ουσιαστική νομιμοποίηση των ναρκωτικών

«Ως αναζήτηση συνενόχων και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς την πρόσκληση του υπουργού Υγείας προς τα κόμματα, αλλά και ΜΚΟ (!),

για την εκπόνηση, όπως λέει, σχεδίου δράσης για την «αντιμετώπιση των συνεπειών, που προκαλεί η χρήση ψυχότροπων ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας». Ως τέτοια λύση προκρίνει τη δημιουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Το ΚΚΕ, λοιπόν, δεν έχει να πει τίποτα σε κανέναν υπουργό, σε καμιά κυβέρνηση, που προσπαθεί νέους ανθρώπους να τους μεταχειριστεί σαν σκουπίδια και να τους βάλει κάτω από το βρώμικο χαλί του καπιταλιστικού κέρδους» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Το ΚΚΕ έχει να πει μόνο στον εργαζόμενο λαό, στους κατοίκους της Αθήνας, στους νέους και τις νέες, τις θέσεις του, που μαχητικά υπερασπίζεται πάντα. Θέσεις που έχουν απήχηση στην κοινωνία, που ξέρει ότι τα ναρκωτικά είναι πρώτ’ απ’ όλα αυτό που σημαίνουν: Νάρκωση της συνείδησης των ανθρώπων. Ότι είναι το όπλο του συστήματος για τον έλεγχο των συνειδήσεων. Ότι σημαίνουν υποταγή, συμβιβασμό, θλίψη, πόνο, αποξένωση. Ότι την τοξικομανία δεν την επιλέγει κανείς, οδηγείται σε αυτήν από ένα άδικο και βάρβαρο σύστημα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τον αποκλεισμό, τα πολιτιστικά σκουπίδια, την ανισότητα, τον πόλεμο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «τραγικά αποτελέσματα της διαχείρισης της τοξικομανίας με ανάλγητο και εγκληματικό τρόπο, τόσο από την παρούσα κυβέρνηση, όσο και τις προηγούμενες, κατ’ εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ» επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η «αγωνία» για τις συνέπειες δεν αφορά την υγεία των χρηστών ή τη ζωή των κατοίκων στο κέντρο ή τη δουλειά των μικροεπαγγελματιών. Αφορά τις συνέπειες για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που επενδύουν στον τουρισμό και η εικόνα των χρηστών χαλάει τη βιτρίνα».

Επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «που 4 χρόνια τώρα ύπουλα, αλλά σταθερά, αθωώνει την κάνναβη, γενικεύει την υποκατάσταση, συρρικνώνει την πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα».

Επίσης, καλεί τον λαό, συνδικάτα, συλλόγους γονέων, επιστήμονες και νεολαία να αντιδράσουν μαχητικά και να χαλάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών για ουσιαστική νομιμοποίηση των ναρκωτικών και να διεκδικήσουν:

– Εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου.

– Ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης, που στοχεύουν στους νέους που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, αλλά ακόμη δεν έχουν αναπτύξει εξάρτηση από αυτά.

– Περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός στεγνού προγράμματος σε κάθε νομό της χώρας.

– Ιδιαίτερα για την Αττική απαιτείται η δημιουργία ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών απεξάρτησης, που θα περιλαμβάνει ικανό αριθμό κέντρων ενημέρωσης και θεραπευτικών κοινοτήτων, καθώς και πολλαπλασιασμό των προγραμμάτων street work, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες.

– Συνεργασία των δημόσιων υγειονομικών μονάδων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες (ηπατίτιδα κ.ά.)

– Δημιουργία μονάδων σωματικής απεξάρτησης για τους χρόνιους χρήστες, ενταγμένες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

– Μέτρα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu