Το «καρφί» Δούκα σε Ανδρουλάκη: «Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος»

Για «προοδευτικές συγκλίσεις» σε «κάθε βήμα» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της Διεθνούς Διάσκεψης του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Χάρης Δούκας, συμμετείχε στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στο Ωδείο Αθηνών.

Η συζήτηση και οι ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς έχουν φουντώσει για τα καλά και ο Χάρης Δούκας είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα.

Αναφερόμενος στις δράσεις που μπορούν να συμβάλουν πραγματικά στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, με γνώμονα μία προοδευτική ατζέντα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «Βλέποντας και τη σύνθεση στο νέο ευρωκοινοβούλιο και συνολικά στην Ευρώπη, βλέπουμε πως παρά τις προοδευτικές προτάσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν. Άρα τίθεται πάλι ο χρόνος του τώρα. Τώρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να θέσουμε δύο θέματα:

Πρώτον,  πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα. 

Και δεύτερον, πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μία πλατφόρμα ή μία γενικόλογη πολιτική. Το ζητούμενο είναι πώς αύριο θα πάω στην Κυψέλη ή στον Άγιο Παντελεήμονα και θα επιλύσω ένα πρόβλημα ασφάλειας ή ένα πρόβλημα πρασίνου ή θα έχω φτιάξει κάποιο πεζοδρόμιο, άρα το ζητούμενο είναι πώς θα βελτιώσω τελικά τη ζωή των πολιτών».

iefimerida – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί