Το el.gr δικαιώνεται: Ποιους κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με την Χρυσή Αυγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράψαμε πριν από λίγο σε σχέση με το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση να ζητά την σύλληψη του Αλέξη Τσίπρα από τον Στρατό:

Μήπως η συγκεκριμένη στάση βοηθά την κυβέρνηση, προκειμένου να επικαλεστεί πόλωση και να βάλει «ταμπέλα» στις αντιδράσεις για την Μακεδονία;

 

Η εν λόγω ενέργεια άλλαξε το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης, επιφέροντας χαμήλωμα των τόνων και αποφυγή φράσεων όπως το «ξεπουλάτε την χώρα», καθώς πλέον όποιος ανεβάσει τους τόνους θα παραπέμπεται στην συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και θα επιπλήττεται.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατηγόρησε για το περιστατικό την Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη:

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας». Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες θεωρίες που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγη ώρα ο Χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα.

Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πέσουν οι τόνοι για την Μακεδονία τόσο από την Νέα Δημοκρατία, όσο και από τα άλλα κόμματα, καθώς ενισχύονται οι «ακραίες εθνικιστικές φωνές», όπως τις ονομάζουν.

Είπατε κάτι;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu