• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το χθεσινό «μήνυμα» των εκλογών στα μικρά κόμματα – «Ώρα» να το λάβουν και οι ψηφοφόροι

Το χθεσινό «μήνυμα» των εκλογών στα μικρά κόμματα – «Ώρα» να το λάβουν και οι ψηφοφόροι

Μια αλήθεια που πρέπει να εμπεδωθεί...

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μπήκε στην Βουλή στις εκλογές του 2012, όμως το 2019 ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη στην Χρυσή Αυγή.

Η πτώση που είχε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι «εντυπωσιακή όχι μόνο συγκρίνοντάς την με τις προηγούμενες εκλογές αλλά και με τις ευρωεκλογές που έγιναν μόλις πριν από έναν μήνα.

Το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα μέσα σε ένα μήνα – και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο – έχασε 110.000 ψηφοφόρους. Ειδικότερα, στις ευρωεκλογές είχε πάρει 275.734 ψήφους ενώ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβε (με καταμετρημένο το 99,83%) των ψήφων, μόλις 165.689 ψήφους. Και γι’ αυτό στις εκλογές έλαβε 2,9%. Συγκρίνοντας, φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, η διαφορά είναι συντριπτική.

Επιπλέον κόμματα όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ δεν κατέβηκαν καν στην Βουλή και εξαϋλώθηκαν. Εκτός έμεινε και η Ένωση Κεντρώων.

Σε αντικατάσταση της Χρυσής Αυγής έρχεται η Ελληνική Λύση και του Ποταμιού η Μέρα 25 του κ. Βαρουφάκη, καθώς υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι, οι οποίοι θεωρούν πως τα μικρά κόμματα είναι σε θέση να επηρεάσουν πράγματα στην Βουλή.

Η αλήθεια είναι μία: Κόμματα που δεν παρουσιάζουν κυβερνητικό πλάνο, με αρχή και τέλος, με σκοπό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ή να κυβερνήσουν (βλ. ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μεταφέρθηκε όμως ο πυρήνας των ψηφοφόρων του Βαθέως ΠΑΣΟΚ) και απλά εισέρχονται στην Βουλή, προκειμένου να φωνάξουν» ή να συμμετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια, χάνονται και αντικαθίστανται.

Εκτός αν έχουν ισχυρή και μακροχρόνια «λαϊκή βάση» αμετακίνητων ψηφοφόρων (βλ. ΚΚΕ).

Ως εκ τούτου, η μόνη ουσιαστική επιλογή είναι ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα που προτίθενται να κυβερνήσουν.

Αυτά…

ΦΩΤΟ eurokinissi