• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Την Κυριακή το Ποτάμι αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής – Ποιοι θέλουν να «μείνουν» και ποιοι να «φύγουν»

Την Κυριακή το Ποτάμι αποχωρεί από το Κίνημα Αλλαγής – Ποιοι θέλουν να «μείνουν» και ποιοι να «φύγουν»

Το «αντίο» του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής επικυρώνεται την Κυριακή στην Συνεδρίαση των μελών της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής, στις 18:30.

Η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να αποχωρήσει μαζί με το Ποτάμι, από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε τις προθέσεις του, σε συσκέψεις που είχε την Τετάρτη με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας. Έξι μήνες μετά τον αρραβώνα του «Κινήματος Αλλαγής» το τέλος του εγχειρήματος πλησιάζει.

«Εγώ δεν θα διαλύσω το Ποτάμι για να στηρίξω το Κίνημα Αλλαγής. Αν την Κυριακή δεν πάρω αυτή την απόφαση, τη Δευτέρα δεν θα έχω Κοινοβουλευτική Ομάδα» φέρεται να είπε στη συνεδρίαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ναι, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα, μπορεί την άλλη Δευτέρα να υπάρξουν αποχωρήσεις» του αντέτειναν. «Δεν είμαι αφελής. Εχω απόλυτες δεσμεύσεις και εγγυήσεις» απάντησε κλείνοντας την σχετική συζήτηση ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει για τις ανακοινώσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Θα μείνω στο Κίνημα Αλλαγής»

Την πρόθεσή του να παραμείνει στο Κίνημα Αλλαγής ό,τι κι αν γίνει εξέφρασε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Το στέλεχος του Ποταμιού (πρώτος στο επικρατείας τον Ιανουάριο του 2015) με ανάρτησή του στο twitter γνωστοποίησε ότι ακόμη κι αν αποχωρήσει από το Κίνημα το κόμμα του, εκείνος θα συνεχίσει, καθώς στόχος του είναι να «ισχυροποιηθεί το μέτωπο των δυνάμεων που θα οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Έγραψε στο twitter: «θα μείνω στο @kinimallagis, ακόμη κι αν το Ποτάμι αποχωρήσει απ’ αυτό, επειδή πρέπει να ισχυροποιηθεί το μετωπο των δυνάμεων που θα οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Μ. Κύρκος: Όσο το Ποτάμι μένει στο Κίνημα Αλλαγής εξαφανίζεται

«Όσο μένουμε στο ΚΙΝΑΛ εξαφανιζόμαστε. Αν κάνουμε σοβαρή κουβέντα και προσκαλέσουμε όλα τα κόμματα και το ΚΙΝΑΛ τουλάχιστον θα μπορέσουμε να δώσουμε μια μάχη. Δεν υπάρχουμε αυτή τη στιγμή» είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού ανέφερε πως το πρόβλημα του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι δεν παράγει προγραμματικό λόγο.

«Ήθελα το ΚΙΝΑΛ να παράξει προγραμματικό λόγο και θέλω το Ποτάμι αν είναι να φύγει, να φύγει γι’ αυτό και όχι για τριβές σε ορισμένες αποφάσεις ή τη διατύπωση απόψεων. Αυτά είναι παιδικές ασθένειες» είπε χαρακτηριστικά.

Μπροστά: Θα φύγουμε

«Καθαρές κουβέντες: το Κίνημα Αλλαγής θέλει ενότητα και πλουραλισμό, αλλά όχι ως μια Βαβέλ προσωπικών υπολογισμών. Κουράσαμε και κουραστήκαμε. Με ανοιχτά διεθνή θέματα, ένα παράλογο οικονομικό πρόγραμμα, με οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο προοδευτικός χώρος θα χαρίσει την τρίτη θέση στη Χρυσή Αυγή.

Την Κυριακή στη ΜΕ.ΣΥ.Α. του Ποταμιού, θα υπερασπιστώ την παραμονή του στο Κίνημα Αλλαγής με πολιτικά επιχειρήματα. Αν όμως η πλειοψηφία αποφασίσει να αποχωρήσει, εγώ και το Μπροστά – FWDGreece θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τους 212.000 συνιδρυτές», λέει ο επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» Παναγιώτης Βλάχος που τάχθηκε δίπλα στο Ποτάμι το 2015. «Πιστεύουμε σε πολιτικές συνεργασίες πλουραλισμού, αλλά με ενιαία φωνή, προοδευτική πυγμή και πατριωτισμό. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μας το θυμίζουν διαρκώς οι 212.000 συνιδρυτές, με τους οποίους χτίσαμε και θα χτίζουμε μαζί καθημερινά το νέο μας σπίτι», προσθέτει το «Μπροστά».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu