Την Καλαμαριά επισκέπτεται σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Ποιά θέματα θα συζητηθούν – Με ποιά επιτροπή διαμαρτυρίας θα έρθει αντιμέτωπος ο Πρωθυπουργός


Το δημαρχείο της Καλαμαριάς θα επισκεφθεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς θα παρευρεθεί στα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησε να συναντήσει προσωπικά, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το δήμο Καλαμαριάς δεν έχει επισκεφθεί κανένας πρωθυπουργός εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή την αυριανή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων για την οποία ετοιμάζονται πλήθος εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, πιθανότατα θα καταθέσει στεφάνι στον αυλόγυρο της Μητρόπολης Καλαμαριάς στο μνημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου.

Η ατζέντα των θεμάτων

Εκτός από το θέμα του Μετρό και ιδιαίτερα τα ζητήματα στην οδό Πόντου, στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν και όλα τα επιμέρους θέματα που σχετίζονται με το παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς, όπου ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ έχουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρεστούς και του Κυβερνείου (Παλατάκι).

Παράλληλα, θα τον ενημερώσει για όλα τα αναπτυξιακά έργα που δρομολογεί ο δήμος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς, όπως αναπλάσεις (π.χ. Κόδρα και άξονας Πλαστήρα –Σοφούλη) και υποδομές που είναι αναγκαίες για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Καταληκτικά, σημειώνουμε οτι έξω από το Δημαρχείο θα υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αρετσούς.

(politic.gr – φωτο: eurokinissi)