Τι ζήτησε από τον Μοσκοβισί, ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Πιέρ Μοσκοβισί και του συνέστησε να είναι πιο προσεκτικός με τις δηλώσεις του.

Πιο αναλυτικά, την άποψη ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μητσοτάκης του συνέστησε «να είναι πιο προσεκτικός κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καμία καθαρή έξοδος καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.

Σχόλιο 1: Ο Πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος τον Αύγουστο και μάλιστα προσπάθησε να πείσει τον Μοσκοβισί, να μην κάνει δηλώσεις του τύπου «Η Τρόικα δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα».

«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι τον Αύγουστο, ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015 και ότι η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο 2: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και θεωρεί ότι τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα, είναι ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu