Τι συνέβη με την Β.Θάνου και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η επίσημη απάντηση της Ευρώπης

Τι συνέβη με την πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β.Θάνου.

Η κυρία Θάνου βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.Η απομάκρυνσή της εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ για κομματικοποίηση της Επιτροπής.

Ήρθε όμως η επίσημη απάντηση από την ΕΕ, δια στόματος Βεστάγκερ. Τι έγραψε στην επιστολή που έστειλε στον κ.Παπαδημούλη:

«Αξιότιμε κ. Παπαδημούλη,

Σας ευχαριστώ για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα με ημερομηνία 6 Αυγούστου σχετικά με τις τροποποιήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού. Λόγω αυτών των τροποποιήσεων, άτομα που εργάστηκαν σε θέσεις κοντά στην κυβέρνηση δεν είναι επιλέξιμα για διορισμό σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ) σε μια περίοδο 5 ετών και τα ήδη διορισμένα απολύονται από τις θέσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με ενημέρωσε εν συντομία για την κατάσταση την περασμένη Παρασκευή και οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα.

Όπως γνωρίζετε, η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι κρίσιμη και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο δια μέσου της ανεξαρτησίας αυτών των αρχών. Αυτό ορίζεται σαφώς στην Οδηγία ECN +, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Με εκτίμηση,
Μαργκρέτε Βεστάγκερ»

Σχόλιο: Από την πολιτική αντιπαράθεση κερδισμένη βγαίνει η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση, για προσπάθεια “χαλιναγώγησης” της Επιτροπής ανταγωνισμού, επειδή απομάκρυνε την Β.Θάνου. Σύμφωνα με την Βεστάγκερ, η κίνηση της ΝΔ είναι μέσα στα πλαίσια των οδηγιών.

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...