Τι είπε ο Κώστας Κυρανάκης, για την «καθαρή» έξοδο, από τα Μνημόνια (Βίντεο)

Ο Κ.Κυρανάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στον σταθμό Αθήνα 984, αποκάλυψε μερικά πράγματα πολύ σημαντικά, για την λεγόμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Το τελευταίο διάστημα, όλη η κυβερνητική πολιτική έχει να κάνει με την έξοδο από τα μνημόνια, η οποία είναι καθαρή (σύμφωνα με την κυβέρνηση πάντα). Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκης όμως, έχει μια διαφορετική άποψη.

Οι δηλώσεις του

Τι θα σήμαινε (κ.κανέλη) μια καθαρή έξοδος; Θα σήμαινε μια έξοδος, χωρίς καινούργια μέτρα. Υπάρχουν νέα μέτρα; Υπάρχουν και εφαρμόζονται από 1/1 του 2019.  Τι θα σήμαινε επίσης μια καθαρή έξοδος; Μια έξοδος χωρίς εποπτεία.

Θα υπάρχει εποπτεία; Θα υπάρχει και μάλιστα ενισχυμένη. Είναι πιστοποιημένο αυτό, από την επιστολή του κύριου Σεντένο, πρόεδρου του Eurogroup. Τι θα σήμαινε επίσης; Θα σήμαινε μια έξοδος, χωρίς νέες δεσμεύσεις. Τι έχουμε όμως, από το 2018, το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022;

Νέες δεσμεύσεις, για λιτότητα 3,5% . 3,5% στα πλεονάσματα. Αυτή είναι μια δέσμευση, την οποία ο κύριος Τσίπρας, περιέγραφε ως αδύνατη να την υλοποιήσει η Ελλάδα.

Τώρα παρουσιάζει ως επιτυχία το υπερπλεόνασμα, το οποίο βγαίνει από τους φόρους και τις εισφορές, που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και σε κάθε περίπτωση, αυτά τα 3 στοιχεία που σας ανέφερα, δεν αφήνουν τον κύριο Τσίπρα να κάνει πιστευτό το αφήγημά του, για καθαρή έξοδο.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu