• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΤΙ ΕΙΠΕ;;; Λιάκος ΣΥΡΙΖΑ: Κι εγώ θα έβαζα φωτιά στην Μόρια – Να οργανώσουμε νομική υπεράσπιση των Αφγανών

ΤΙ ΕΙΠΕ;;; Λιάκος ΣΥΡΙΖΑ: Κι εγώ θα έβαζα φωτιά στην Μόρια – Να οργανώσουμε νομική υπεράσπιση των Αφγανών

Με φόντο τα τελευταία γεγονότα της Λέσβου, δεν τίθεται κανένα θέμα εθνικής ασφάλειας για την αριστερά!

Απεναντίας, υπάρχουν μάλιστα άτομα που ετοιμάζονται να υπερασπιστούν νομικά τους αλλοδαπούς που έκαψαν τη Μόρια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για την ανακοίνωση-υπόσχεση ( ; ) του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αντώνη Λιάκου, σύμφωνα με την οποία ήδη προωθούνται κινήσεις από μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στήριξη των Αφγανών που συνελήφθησαν.

Ο ίδιος αφήνει με την ανάρτησή του να εννοηθεί πως θα υποστηριχθούν νομικά μόνο οι ανήλικοι συλληφθέντες, ωστόσο ακόμη και αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις.

Πόσο μάλλον όταν οι συλληφθέντες εξετάζεται να μην έδρασαν μόνοι τους, αλλά κατόπιν «οδηγιών» από τυχόν ύποπτες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο.

Ως εκ τούτου, προκαλώντας για ακόμη μία φορά το κοινό αίσθημα, ο Αντώνης Λιάκος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook τα εξής:

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

(φωτο:screenshot)