• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι απάντησε ο Ν.Χαρδαλιάς μετά την κίνησή του ενώπιον ιερέα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι απάντησε ο Ν.Χαρδαλιάς μετά την κίνησή του ενώπιον ιερέα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πάρτι» γίνεται από χρήστες των social media που «ξεφωνίζουν» τον Υφυπουργό.

Δεν φίλησα το χέρι του παππά, έκλισα στο ράσο του υποστηρίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά την κίνηση του Νίκο Χαρδαλιά το πρωί, μετά τον απεγκλωβισμό ιερέα από το χωριό Οξυά στην Καρδίτσα, υπήρξε πλήθος αντιδράσεων, καθώς, μάλιστα, πριν λίγες ημέρες είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος είχε κοινωνήσει εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, δίχως να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας. «Οι υπουργοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Μετά τις ποίκιλες αντιδράσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους τον κατέκριναν, λέγοντας πως δεν φίλησε, αλλά απλώς έκλισε στο ράσο του παπά που μόλις είχε απεγκλωβιστεί από το χωριό Οξυά λόγω του σαρωτικού μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:

Η ανάρτηση του Ν.Χαρδαλιά:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλείνοντας στο ράσο του με σεβασμο (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διαδώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαίρει αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιω νερο (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε οσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια ολων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)