• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος, για την συνάντηση Αμβρόσιου-Κουρουμπλή

Τι ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος, για την συνάντηση Αμβρόσιου-Κουρουμπλή

«Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει το πολιτικό τροπάρι. Από εκεί που μιλούσαν για μία “σκευωρία”, πράγμα που είναι βαθύτατα προσβλητικό όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, βλέπουν ότι η υπόθεση προχωράει και υπάρχουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν αρκετά μεγάλα προβλήματα και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, έχει αλλάξει πολιτική η υπερασπιστική τους τακτική και πλέον μιλούν καθαρά για “παραγραφή”»,ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Νομίζω ότι αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ενδεικτικό ενός πανικού, της τεράστιας αγωνίας τους μπροστά στις αποκαλύψεις και μπροστά σε όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis»

«Είναι απολύτως εύγλωττο το γεγονός ότι πλέον μιλούν για “παραγραφή”, μας λένε ότι η δωροδοκία είναι ένα έγκλημα το οποίο τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, πράγμα το οποίο έχει επικριθεί και στη νομική θεωρία. Με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις που γίνονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουμε ότι επιχειρείται ένας εκφοβισμός, ένα καναλιζάρισμα της δικαστικής έρευνας και νομίζω ότι αυτό αποτελεί τη μεγάλη στροφή. Δηλαδή, η προσπάθεια που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση να παρέμβει ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης, υβρίζοντας δικαστές, υβρίζοντας μάρτυρες, απειλώντας».

«Εσχάτη προδοσία επειδή η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και η Δικαιοσύνη κάνουν αυτό το οποίο οφείλουν να κάνουν; Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Να κάνει ότι έκαναν τα παλιά καθεστώτα, να τη θάψει στα συρτάρια; Αν ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι ο οποιοσδήποτε τον ελέγχει, είτε αυτόν είτε άλλους πολιτικούς του παλιού καθεστώτος, τελεί εσχάτη προδοσία, εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτές οι απόψεις έχουν εκφραστεί και από άλλους στο παρελθόν, από τσάρους, από αυτοκράτορες, από βασιλιάδες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Τι αντίληψη είναι αυτή; Οποιοσδήποτε αγγίζει το παλιό πολιτικό καθεστώς, είτε πολιτικά είτε στο πλαίσιο μιας ποινικής διερεύνησης, τελεί εσχάτη προδοσία. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα να ακούγονται μέσα σε μια Δημοκρατία. Είναι αριστοκρατικές αντιλήψεις οι οποίες αναδεικνύουν ακριβώς και αυτή την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και το πολιτικό προσωπικό τους σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο έχουν δυνατότητα να κινούνται μέσα στους θεσμούς και να κυβερνούν αυτοί τη χώρα. Και τελικά την οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που ακούγονται στις τελευταίες μέρες».

«Η δωροδοκία, τουλάχιστον με βάση την ερμηνεία την οποία κάνει και η εισαγγελική αρχή, δεν είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, αλλά απλώς και μόνο επ΄ ευκαιρία. Επομένως, είναι αρμοδιότητα της εισαγγελίας και δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα».

Τι είπε για την συνάντηση Αμβρόσιου-Κουρουμπλή

«Νομίζω ότι ήταν ατυχές. Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του. Νομίζω, πάντως, δεν χαρακτηρίζει αν θέλετε ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση. Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...