Θεσσαλονίκη: Debate του ΑΠΕ – ΜΠΕ στον δήμο Θέρμης. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούν

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των απαντήσεων των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν κοινές. Οι απαντήσεις παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά, με βάση το αρχικό γράμμα των επιθέτων των υποψηφίων που ανταποκρίθηκαν.

Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Βλαχομήτρος Δημήτρης, «Μέτωπο ρήξης και ανατροπής»

   Το κεντρικό μας μήνυμα είναι λαϊκή αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη για όλους! Το κύριο μέλημα μας είναι η αποκέντρωση του δήμου. Κάθε κοινότητα έχει άμεση ανάγκη παροχής υπηρεσιών στη περιοχή της, χωρίς να αναγκάζεται να μεταφέρεται στη Θέρμη για οποιαδήποτε δημοτική γραφειοκρατική δουλειά. Επίσης, κύριος άξονας της πολιτικής μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ενάντια στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων στον Άγιο Αντώνιο και απαιτούμε να μη λειτουργήσουν τα λατομεία στο Λιβάδι καθώς και να πάψει άμεσα η λειτουργία των λατομείων στους Ταγαράδες. Και τα τρία υποβαθμίζουν το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη, την ομορφιά της περιοχής. Η μάχη για καλύτερη ζωή και δικαιώματα ξεκινάει πρώτα απ' το περιβάλλον μας.

Καρκατζούνης Φάνης, «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης»

   Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει διοίκηση αποφασισμένη να μπει μπροστά και μαζί με τους δημότες να διεκδικήσει πρώτα από όλα τη χρηματοδότηση που μας ανήκει, που θα βάλει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές και θα ανακουφίσει το λαϊκό κόσμο που υποφέρει καταργώντας τα τροφεία στους παιδικούς (άμεσα για όσους δε δικαιούνται ΕΣΠΑ), μειώνοντας τα δίδακτρα στο πολιτιστικό, επιχορηγώντας τους αθλητικούς συλλόγους για να μη βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη για τους πολλούς και αυξάνοντάς τα για τις μεγάλες μονάδες.

Μπίκος Κωνσταντίνος, «Βήμα στο Αύριο»

   Οι προτεραιότητες που πρέπει τεθούν από εμάς ως νέα δημοτική αρχή είναι η επαναφορά της αξιοπρέπειας των εγκαταλελειμμένων κοινοτήτων του δήμου μας μέσα από φιλικές πράξεις που ακουμπούν στην καθημερινότητά τους. Εύκολη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, καθιέρωση αντιδημαρχιών όπως και τμήματα της τεχνικής υπηρεσίας σε Μίκρα και Βασιλικά.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος, «Δημοκρατική ενότητα»

   Ο δήμος έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο άμεσος σχεδιασμός αφορά στην ολοκλήρωση έργων όπως: η τελική φάση αποχέτευσης Τριλόφου - Καρδίας, η αποχέτευση Σουρωτής - Αγ. Παρασκευής, τα σχολεία σε Τριάδι - Ρύσιο, οι 28 παιδικές χαρές νηπιαγωγείων, η ανάπλαση της πλατείας Παραμάνα, τα πάρκα στην Καρδία και η αστική οδοποιία.

Τσιφτελίδου Άννα, «Παρέμβαση πολιτών»

   Η επιλογή κατάλληλων συνεργατών - αντιδημάρχων, προέδρων στα νομικά πρόσωπα. Σύσταση Γραφείου Δημάρχου στη Μίκρα και στα Βασιλικά. Έλεγχος των πεπραγμένων και της οικονομικής διαχείρισης. Κάλεσμα στους τοπικούς φορείς και ομάδες ενεργών πολιτών για να λάβουμε υπόψη τις προτάσεις τους. Εγκατάσταση νέου συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών για την διεκπεραίωση των αιτημάτων.

Ερώτηση: Ποια είναι τα έργα που θα προωθήσετε κατά προτεραιότητα στον τομέα των υποδομών (οδοποιία, αποχέτευση, σχολική στέγη);

Βλαχομήτρος Δημήτρης, «Μέτωπο ρήξης και ανατροπής»

Οι αλλαγές που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στον δήμο με πιο ισχυρή επανεκλογή θα είναι σαρωτικές. Θα παλέψουμε μαζί με τους συνδημότες μας για: δημόσια σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, με δωρεάν τροφεία, δωρεάν δίδακτρα στο πολιτισμό, επιχορήγηση των συλλόγων. Μονιμοποίηση των εργαζομένων. Δημόσια και δωρεάν μετακίνηση για όλους και προφανώς και για τους μαθητές στα σχολεία. Πολεοδομικό σχέδιο στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών. Αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα. Ασφάλεια και συντήρηση στο οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, ηλεκτροφωτισμός παντού. Καθαρισμός όλων των ρεμάτων, γέφυρες στον Ανθεμούντα. Αποχέτευση σε όλες τις κοινότητες, άμεσα εγκατάσταση του βιολογικού στη Θέρμη. Και βέβαια τα έσοδα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά δεν θα προέρχονται από τους συνδημότες μας, αλλά από την αυξημένη φορολόγηση στις μεγάλες αστικές επιχειρήσεις του δήμου μας (αεροδρόμιο, καζίνο, ξενοδοχεία κλπ) και από την επιστροφή και αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων.

Καρκατζούνης Φάνης «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης»

Μέσα από αγωνιστικό διεκδικητικό δρόμο (κόσμος μαζικά με τους φορείς να διεκδικεί οργανωμένα) θα προτάξουμε τα έργα σχολικής στέγης καθώς λείπουν εννέα σχολικά κτίρια, έργα αντισεισμικού ελέγχου και προστασίας πρώτα των σχολείων και συνολικά των δημόσιων κτιρίων, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντιπυρικής προστασίας, άμεση ολοκλήρωση της συντήρησης και ανανέωσης των παιδικών χαρών καθώς και των έργων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς, ανανέωση του δικτύου ύδρευσης σε κάποιους οικισμούς, πεζοδρόμια, οδικό δίκτυο, φωτισμός σε πολλούς οικισμούς, δύο κλειστά γυμναστήρια σε Ραιδεστό, Τρίλοφο – Πλαγιάρι, έργα υποδομής και οδικής ασφάλειας στην επέκταση της Θέρμης.

Μπίκος Κωνσταντίνος «Βήμα στο Αύριο»

Έργα που στοχεύουν στην υγεία όπως αποχετευτικά και δίκτυα ύδρευσης. Στην ασφάλεια των πολιτών με οδοποιία, πεζοδρομήσεις, ΑΜΕΑ και ηλεκτροφωτισμό. Στην παιδεία με νέα σχολικά κτίρια, στον πολιτισμό με οργανωμένα πολιτιστικά κέντρα σε κάθε περιφέρεια. Έργα που έχουν προκύψει μέσα από τις επιθυμίες των δημοτών κάθε απαξιωμένης κοινότητας.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος «Δημοκρατική ενότητα»

Ώριμα έργα υποδομών που προωθούνται άμεσα σύμφωνα με το πρόγραμμά μας είναι: η αποχέτευση Λακκιάς, η νέα ΕΕΛ (βιολογικός), η ύδρευση στην επέκταση Θέρμης, ο βρεφονηπιακός της Ραιδεστού, το κλειστό γυμναστήριο Τριλόφου – Πλαγιαρίου, δύο σχολεία σε Τρίλοφο – Πλαγιάρι, το 7ο νηπιαγωγείο, τέσσερις οδικοί κόμβοι, η οδοποιία αγροτικών οδών και ο δρόμος Τριλόφου – Επανομής.

Τσιφτελίδου Άννα «Παρέμβαση πολιτών»

-Εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων ώστε να συνδεθούν το αποχετευτικό δίκτυο Βασιλικών, της Αγ. Παρασκευής και Σουρωτής,

-Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς,

-Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και ψηφιοποίηση για τον έλεγχο στην κατανάλωση,

-Κυκλική οικονομία-ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων,

-Ενεργειακά αυτόνομα κτίρια,

-Ασφαλτοστρώσεις μετά την ολοκλήρωση των δικτύων

-Πιστοποίηση παιδικών χαρών.

Ερώτηση: Λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου και γενικά της ιδιομορφίας των περιφερειακών δήμων προκύπτουν αυξημένες ανάγκες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών και των μαθητριών από και προς τις σχολικές τους μονάδες. Προτίθεστε να αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση του πληθυσμού;

Βλαχομήτρος Δημήτρης «Μέτωπο ρήξης και ανατροπής»

Δημόσια και δωρεάν μετακίνηση για όλους και προφανώς και για τους μαθητές στα σχολεία.

Καρκατζούνης Φάνης «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος και αρκετοί υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες των γονιών και των μαθητών για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών. Όσο η μεταφορά θα γίνεται με το συγκεκριμένο νόμο που προβλέπει ότι οι μαθητές μπορούν να περπατούν 5 χιλιόμετρα ανάμεσα στα χωριά για να πάνε στο σχολείο, όσο η μεταφορά θα γίνεται από τουριστικά γραφεία που επιδιώκουν το κέρδος, όσο η μεταφορά θα μπαίνει στο ζύγι του κόστους, θα έχουμε ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. Αίτημά μας να γίνει ενιαίος δημόσιος φορέας που θα εκτελεί μόνιμα τη μεταφορά των μαθητών και για τις εκδρομές, που σήμερα τις χρυσοπληρώνουν οι γονείς! Σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε ως διοίκηση.

Μπίκος Κωνσταντίνος «Βήμα στο Αύριο»

Η παλαιότερη ενασχόλησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου Δήμου Μίκρας, μου προσδίδει την πεποίθηση ότι όλα λύνονται με τον κατάλληλο προγραμματισμό και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων. Θα διεκδικήσουμε με επιμονή την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πρότασης γιατί οφείλουμε να λάβουμε κάθε πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος «Δημοκρατική ενότητα»

Η μετακίνηση του μαθητικού πληθυσμού δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά της Περιφέρειας. Ο δήμος διεκδικεί, υποστηρίζει και προτείνει ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται απρόσκοπτα. Ωστόσο, ο Δήμος Θέρμης είναι ο μόνος περιφερειακός Δήμος με ολοκληρωμένη δημοτική συγκοινωνία που λειτουργεί συμπληρωματικά και διευκολυντικά ως προς τη μετακίνηση και των μαθητών.

Τσιφτελίδου Άννα «Παρέμβαση πολιτών»

Ο Δήμος Θέρμης συγκαταλέγεται στους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν διαχρονικά προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών λόγω χωροθέτησης σχολείων εκτός οικισμών και καθυστέρησης στη διευθέτηση ζητημάτων μεταφοράς. Έγκαιρη διεκδίκηση έναντι της Περιφέρειας, συνεννόηση με ΟΣΕΘ για νέα δρομολόγια και ένταξη στη δημοτική συγκοινωνία δρομολογίων για μαθητές είναι η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.

Π. Γιούλτση ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:pexels

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...