Θεσσαλονίκη: Απάντηση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου στην Κ.Νοτοπούλου

“Δεν διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής,στην απάντηση του στην Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κ. Νοτοπούλου, είχε επισημάνει, σε ανακοίνωσή της, ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Τσαβλής, είχε διαβάσει επιστολή του “Ιερού Λόχου”, κατά τη συζήτηση θέματος για τη συνέχιση υλοποίησης του προγράµµατος REACT (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) µε χρηµατοδότηση από την Ύπατη Αρµοστεία του ΟΗΕ για το 2020. Τότε, η κ. Νοτοπούλου, είχε καλέσει τόσο τον ίδιο, όσο και τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να “ξεκαθαρίσουν δημόσια και ενώπιον των Θεσσαλονικέων αν τάσσονται με τη Δημοκρατία ή με το φασισμό”.

“Προφανώς η δημοκρατία της κυρίας Νοτοπούλου είναι η δημοκρατία της δικτατορίας” αναφέρει ο κ. Τσαβλής στην απάντησή του και προσθέτει ότι “αν είχε ενσκύψει λίγο στα περί των πολιτευμάτων, μεταξύ των οποίων και η δημοκρατία, θα ήξερε πως σε μία εννοούμενη δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα όλοι οι πολίτες ασχέτως φρονημάτων έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ασκούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου της ελεύθερης έκφρασης ιδεών”.

“Επίσης εάν είχε εντρυφήσει στα περί πολιτικών δικαιωμάτων θα γνώριζε ότι δεν διώκεται το φρόνημα, αλλά η πράξη. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν τον χώρο από τον οποίο προέρχεται και τον πανικό, στον οποίο ο εν λόγω χώρος βρίσκεται, δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω. Απλά, θα της ευχηθώ καλές γιορτές”, καταλήγει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...