Θεοδωρικάκος για εκλογές: «Πολύ σημαντική η παρέμβαση Ιερώνυμου»

Σίγουρος πως η Νέα Δημοκρατία θα λάβει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου εμφανίζεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ τονίζει πως «πρέπει να τελειώνουμε με την απλή αναλογική».

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την εμπλοκή της Εκκλησίας και των κληρικών στα εκλογικά δρώμενα της χώρας.

«Νιώθω δικαιωμένος γιατί βλέπω ότι οι πολίτες έχουν στηρίξει αυτή την επιλογή. Πιστεύω ότι η ψήφος της προηγούμενης Κυριακής είναι μία θετική ψήφος. Ο ελληνικός λαός – και αυτό συμβαίνει σπάνια στην ελληνική πολιτική ιστορία- έχει ψηφίσει υπέρ της συνέχισης της πορείας, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και την ίδια παράταξη, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος σε μία εποχή καταστροφολογίας, διχασμού, αχρείαστων υψηλών τόνων. Επικρατεί η λογική, το μέτρο. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και προχωράμε μπροστά.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι παρά το γεγονός ότι είχαμε εκλογές την προηγούμενη Κυριακή, αυτό που τελικά κρίνει ποιος και με ποια ισχύ θα κυβερνήσει τη χώρα, θα κριθεί στις 25 Ιουνίου. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του προχθές απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα, σιγουριά.

Έχει επιλέξει ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για να ισχύσει αυτό, πρέπει να ξαναπάνε όλοι να ψηφίσουν. Διότι αν δεν πάνε να ψηφίσουν, θα έχει ακυρωθεί η προχθεσινή τους επιλογή. Πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μας θα ξαναψηφίσουν τη ΝΔ και εφόσον δώσουν το ίδιο ποσοστό – ό,τι και να γίνει με τα άλλα κόμματα – η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Όσον αφορά την επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε ότι «τέτοιου είδους επισκέψεις δεν έχουν προσχηματικό χαρακτήρα ή εκλογικό», ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την παρέμβαση Ιερώνυμου, με «ισχυρά μηνύματα για εκείνους που οφείλουν να τα παραλάβουν».

Θυμίζουμε πως το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα σε όσους εμπλέκουν την Εκκλησία με τα εκλογικά/πολιτικά δρώμενα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά μικρών δεξιών κομμάτων.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί