«Οι έλεγχοι ξεκινούν από τον αναπτυξιακό νόμο 2004 και φτάνουν μέχρι τον αναπτυξιακό νόμο 2016. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μια υπόθεση. Γυρίζουν στα δημόσια ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και κατευθύνονται για πραγματικές σοβαρές επενδύσεις που θα προσφέρουν πολλές νέες θέσεις εργασίας».
Για τα σχολικά είδη και την πρόσφατη συνάντησή του με την Ένωση των σούπερ μάρκετ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «αποτελεί κοινωνικό αίτημα να μην αυξηθούν οι τιμές, καθώς είναι κάτι που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά μας. Έλαβα τη δέσμευση από τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που έχουν σοβαρό μερίδιο στην αγορά, το ίδιο ελπίζω να κάνουν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που ωθεί τις τιμές προς τα κάτω προς όφελος των καταναλωτών».
Αναφερόμενος στο θέμα των τιμών, ο υπουργός σημείωσε: «Είμαι σε αυτό το υπουργείο έναν χρόνο και στον τομέα των τροφίμων πετύχαμε για πέντε μήνες να έχουμε αρνητικό πληθωρισμό. Ξέρω ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται, γιατί οι τιμές έχουν αυξηθεί την τελευταία πενταετία γύρω στο 35%-40%, αλλά το ίδιο συνέβη σε όλη τη γη εξαιτίας της πανδημίας και των δύο πολέμων που δυστυχώς συνεχίζονται». Όπως τόνισε, «προσπαθούμε να στρέψουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και στη βιομηχανία και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες, προκειμένου να είμαστε μια βιώσιμη χώρα».
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ακόμη στη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, που -όπως είπε- «θα διαθέτει 300 νέους ελεγκτές και ισχυρά ψηφιακά εργαλεία, ώστε ο πολίτης να ξέρει ότι απευθύνεται σε ένα μόνο σημείο για να βρει το δίκιο του και να στηριχθεί από την Πολιτεία».
Αναφερόμενος στο ζήτημα των βιολογικών προϊόντων, επεσήμανε ότι «έχουν γίνει εκτεταμένοι έλεγχοι στους φορείς πιστοποίησης και ήδη σε δύο εταιρείες έχει επιβληθεί εξάμηνη αναστολή λειτουργίας».
Για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «θα παρουσιάσει και φέτος αξιόπιστες δεσμεύσεις στήριξης της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, μέσα από εκτεταμένες φοροαπαλλαγές που περιμένει η κοινωνία».
Σχολιάζοντας τέλος τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα «από μόνο του αποτελεί ομολογία ήττας», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημείωσε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σοβαρότητα και ενότητα, να βγάλουμε όλοι το βαρύ πέπλο τοξικότητας και διχασμού».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









