• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεοδωράκης: Η Θεσσαλονίκη στα χρόνια του Μπουτάρη απέκτησε άλλο αέρα

Θεοδωράκης: Η Θεσσαλονίκη στα χρόνια του Μπουτάρη απέκτησε άλλο αέρα

Με μία εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την θητεία του Γιάννη Μπουτάρη ως δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

«Η Θεσσαλονίκη στα χρόνια του απέκτησε άλλον αέρα. Έγινε πιο κοσμοπολίτισσα. Πιο καθαρή, πιο οικολογική, πιο ευρωπαϊκή και νοικοκυρεύτηκε οικονομικά», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Θέλω Δημάρχους με δημιουργική τρέλα – αλά Μπουτάρη. Θέλω την Ελλάδα αλλιώς», αναφέρει εν συνεχεία ο κ. Θοδωράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη, την απόφασή του να μην διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

Για τον Μπουτάρη μπορείς να πεις πολλά. Και καλά και κακά. Έτσι συμβαίνει με τους ανθρώπους που τολμούν, που πειραματίζονται, που δεν ζυγίζουν κάθε μέρα τι θα πουν και τι θα κρύψουν. Ένας διάφανος ειλικρινής τύπος που προκαλεί τους συντηρητικούς και αυτούς που κινούνται μόνο μέσα στα στενά κομματικά όρια.

Η Θεσσαλονίκη στα χρόνια του απέκτησε άλλον αέρα. Έγινε πιο κοσμοπολίτισσα. Πιο καθαρή, πιο οικολογική, πιο ευρωπαϊκή και νοικοκυρεύτηκε οικονομικά. «Κυκλοφορεί ανάμεσα μας» θα σου πουν οι νέοι. Δίνει χώρο στις γυναίκες. Προβληματίζεται με τα λόγια των αντιπάλων του. Αγκαλιάζει αυτούς που έχουν ανάγκη. Ακούει τους παραμελημένους.

Προφανώς υπάρχουν και σημεία που διαφωνώ με τον Μπουτάρη. Αλλά με όλους τους άλλους δημάρχους που γνώρισε η Θεσσαλονίκη τι κοινά σημεία έχω; Ίσως και κανένα. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε όταν κρίνουμε τα πολιτικά πρόσωπα. Μην τους συγκρίνουμε όλους με τον Ομπάμα, ούτε με τον Καποδίστρια. Να σκεφτόμαστε αν στα ίδια πόστα, στα χρόνια μας, κάποιοι άλλοι ήταν, ή είναι, καλύτεροι.

Γι’ αυτό σας λέω: ΘΕΛΩ Δημάρχους με δημιουργική τρέλα – αλά Μπουτάρη. ΘΕΛΩ την Ελλάδα ΑΛΛΙΩΣ.

(iefimerida)