Σύμφωνα με το ΚΚΕ, την τελευταία επιθυμία του η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων, ο μεγάλος μουσουργός την είχε μεταφέρει στον Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη.
H επιστολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη προς τον Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα φέρει ημερομηνία 5/10/2020.
Όπως ανέφερε χαρκατηριστικά: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».
Ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».
Το πότε θα γίνει η κηδεία του Μίκη δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ανησυχητικό αυτό που γίνεται με το πετρέλαιο
- Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά
- Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2026 – Χρήσιμες οδηγίες της ΑΑΔΕ
- Ο Τραμπ λέει πως έχει «απόλυτο δικαίωμα» να επαναφέρει σε ισχύ τους τελωνειακούς δασμούς
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαρτίου
- Στενά του Ορμούζ: Το μήνυμα του Τραμπ στο ΝΑΤΟ και την Κίνα
- Λουκασένκο: «Το ΝΑΤΟ να μείνει μακριά μας για να μην χρησιμοποιήσουμε τους Oreshnik»
- Οι Ρώσοι επέλεξαν – Τι θα κάνουν κάποια ευρωπαϊκά κράτη;
- Φρενίτιδα στο διαδίκτυο με τον “σωσία” του Έπστιν να οδηγεί αμάξι…Δείτε το viral βίντεο









