• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα έχεις τρεις ώρες για να κάνεις τα ψώνια σου: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Θα έχεις τρεις ώρες για να κάνεις τα ψώνια σου: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Πληροφορίες για SMS σε νέο πενταψήφιο αριθμό...

Εν μέσω των σκανδάλων στο θέατρο, το οποία χρησιμοποιούνται από την αντιπολίτευση, προκειμένου να έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση, στην Νέα Δημοκρατία εξετάζουν σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου (το πιθανότερο από την 1η Μαρτίου), προκειμένου να κερδίσουν ξανά τις εντυπώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αυτό το σενάριο εξετάζεται, ανεξαρτήτως από το τι θα γίνει με το lockdown στην Αττική.

Βάσει του σεναρίου για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την άλλη Δευτέρα, θα δημιουργηθεί ένας νέος πενταψήφιος αριθμός όπου οι πολίτες θα στέλνουν sms. Ο αριθμός αυτός θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) εκτός όμως των σούπερ μάρκετ.

Κάθε πολίτης που θα στέλνει sms στον νέο πενταψήφιο αριθμό θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να πραγματοποιήσει τα ψώνια του.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης αφορά στο άνοιγμα όλων των κλάδων του λιανεμπορίου με ελεύθερη προσέλευση των πολιτών στα καταστήματα, χωρίς δηλαδή click away ή click inside.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα ενός sms την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν στα πρότυπα των σούπερ μάρκετ. Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας δηλαδή και συγκεκριμένο αριθμό πελατών μέσα στο κατάστημα, ανάλογα με τα τετραγωνικά του.

Η κυβέρνηση θα ήθελε τα καταστήματα να ανοίξουν την 1η Μαρτίου αλλά αυτό δεν θεωρείται δεδομένο. Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα καθορίσουν την ημερομηνία επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Παρασκευή, μαζί με την απόφαση για την παράταση ή όχι του lockdown στην Αττική.