Τεμπονέρας για ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνώ με τις διαγραφές στο κόμμα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι θετικό ότι έχουν πέσει οι τόνοι από όλες τις πλευρές, και ότι οι προσπάθειες που γίνονται, είναι η επόμενη επιτροπή να επικεντρωθεί στα σημαντικά, δηλαδή αυτά που αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία πριν από 15 μέρες, την διεξαγωγή του Συνεδρίου τον Φεβρουάριο και την αποτύπωση του οδικού χάρτη με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που θα μας οδηγήσουν σε αυτή την προσπάθεια, οργανωτικής, ιδεολογικής και προγραμματικής επανεκκίνησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο αντιπολιτευτικό μας πρόγραμμα», είπε αρχικά.

«Η κατάσταση στην υγεία είναι δραματική, και έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την αναβάθμιση της υγείας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε και τις πολιτικές προτάσεις που είναι σημαντικές. Να φύγουμε από την εσωστρέφεια. Κακώς επικεντρώνεται η συζήτηση στις διαγραφές στελεχών. Επί της αρχής δεν είμαι σύμφωνος με τις διαγραφές, όπως και δεν ήμουν σύμφωνος με τη διαδικασία παλαιότερα για διαγραφή του Παύλου Πολάκη. Θέλω να εκφράσω την αποδοκιμασία μου σε όσα ειπώθηκαν περί «φυτευτών», είτε για διαπλοκή εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φράσεις κενές περιεχομένου. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική αντιπαράθεση. Διαφορές υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινός πολιτικός στόχος», συμπλήρωσε ο κ. Τεμπονέρας.

Πρέπει να σεβαστούμε το πολιτικό πλαίσιο. Υπάρχει μία πρόσφατη εκλογή του κ. Κασσελάκη που πρέπει να είναι σεβαστή. Αν πέσουν οι τόνοι θα πρέπει να υπάρχουν διαβουλεύσεις που να υπάρξει ένα αποτέλεσμα κοινώς αποδεκτό. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές κι να επικεντρωθούμε στα σημαντικά.

Μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τεμπονέρας μίλησε για την υπόθεση των υποκλοπών και για τον κοινό τόπο που έχουν βρει με το ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάμε για δύο διαφορετικούς χώρους, για την ενωτική-ριζοσπαστική Αριστερά, και τη σοσιαλδημοκρατία. Είναι δύο χώροι με διαφορετική ιστορική παράδοση, διαφορετικές θέσεις και προγράμματα, άρα υπάρχει μία αυτοτέλεια που δεν αναιρείται σε κάθε περίπτωση. Στο πεδίο πράγματι μπορεί να υπάρχουν συγκλίσεις. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο στην προσπάθεια καταπάτησης του κράτους δικαίου. Γίνονται ακραία πράγματα από πλευράς κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών αλλά και για την υγεία και την παιδεία», επεσήμανε ο κ. Τεμπονέρας.

Και συνέχισε αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη: «είναι ένα πρόσωπο που είναι στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έναν μήνα. υπάρχει μία εσωτερική αντιπαράθεση που κακώς βγαίνει προς τα έξω και αυτό δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους πολίτες, θεωρώ ότι στα πραγματικά ζητήματα, σταδιακά θα βελτιώνεται η εικόνα και είναι ευθύνη όλων μας να συμβεί αυτό».

(megatv – intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί