• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τέλος στη χαοτική κατάσταση που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ» -Έτσι θα λύσει το μεταναστευτικό η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τέλος στη χαοτική κατάσταση που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ» -Έτσι θα λύσει το μεταναστευτικό η κυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη διυπουργική σύσκεψη, στόχος της οποίας ήταν η εύρεση λύσης για το μεταναστευτικό.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης, πως «διαπιστώθηκε ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του θέματος», οπότε η κυβέρνηση προχωρά, «στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου», το οποίο θα παρουσιαστεί «σύντομα».

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος και ο γενικος γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Επίσης, συμμετείχαν γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εν λόγω σύσκεψη να θυμίσουμε πως έλαβε χώρα μια εβδομάδα μετά το ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, η επαφή των εκπροσώπων των υπουργείων θα είναι «μια συνεχής διαδικασία συντονισμού» και για το σκοπό αυτό ορίστηκαν συγκεκριμένα άτομα αναφοράς που θα είναι σε καθημερινή επικοινωνία, προκειμένου να διαχειρίζονται όλα τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκε μεταξύ των άλλων η ενίσχυση των δομών στα νησιά με περισσότερους γιατρούς, η επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους ως προς το προσφυγικό, η στενότερη συνεργασία με τη Frontex, η ενίσχυση της προστασίας των συνόρων και οι κινήσεις που θα γίνουν σε διπλωματικό επίπεδο.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία θα αναφέρονται όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη.

Σύμφωνα πάντως με τον αναπληρωτή υπουργό, η πυξίδα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ότι «το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και στην εξωτερική και στην εσωτερική του διάσταση με πολλή δουλειά και με γνώμονα και την προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, με γνώμονα την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας, του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων και της ασφάλειας της χώρας».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση σχολίασε πως «διαπιστώθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η χαοτική κατάσταση που παρέλαβαν στο θέμα αυτό, την οποία διαμόρφωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «η παρούσα κυβέρνηση αυτή τη χαοτική κατάσταση θα την αλλάξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτή την κρίσιμη στιγμή, ο επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού όταν βρισκόταν στην εξουσία.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •