Τα σενάρια της τελευταίας στιγμής για τον ανασχηματισμό – Οι κινήσεις του Μαξίμου

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον και η σχετική ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Ρήγας, αναλαμβάνει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο, με το ονομά του να συνδέεται με το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την ονοματολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Η Κατερίνα Παπακώστα θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο υφυπουργείο, αν και οι διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή της υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες, έχοντας χαρακτηριστεί «σκληρός συνομιλητής» από άτομα της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός φαίνεται να συνάντησε την άρνησή προσώπων υποψηφίων να αντικαταστήσουν τον Σταύρο Κοντονή, αφού τους έκανε δύο-τρεις κρούσεις.

Άγνωστες παραμένουν οι εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκε η μετακίνησή του σε άλλο πόστο.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Πάνος Καμμένος, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Παύλος Πολάκης το Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες. Έτσι, ο Ανδρέας Ξανθος πιθανότατα θα παραμείνει στο υπουργείο Υγείας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίζεται, τέλος, σταθερός στο υπουργείο Οικονομίας, ενώ δεδομένη θεωρείται η είσοδος νέων σε ηλικία στελεχών στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και η αναβάθμιση υφυπουργών και διευθυντών υπουργείων σε υπουργικές θέσεις. Και η Ράνια Σβίγκου ελπίζει σε είσοδο στην νέα κυβέρνηση.

Πιθανότατα θα δούμε και αρκετά νέα ονόματα από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...