Τα δύο επικρατέστερα πολιτικά σενάρια – Ποιος θα καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας ακολουθεί μια κεντροδεξιά πολιτική. Στην αντίθετη πλευρά υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει Αριστερές καταβολές. Μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό που πρέπει να καλυφθεί. Υπάρχει κόσμος που προτιμά να υπάρχει ένα κόμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην κεντροδεξιά και στην αριστερά. Είναι το ΚΙΝΑΛ η «κεντροαριστερή […]

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας ακολουθεί μια κεντροδεξιά πολιτική.

Στην αντίθετη πλευρά υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει Αριστερές καταβολές. Μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό που πρέπει να καλυφθεί.

Υπάρχει κόσμος που προτιμά να υπάρχει ένα κόμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην κεντροδεξιά και στην αριστερά. Είναι το ΚΙΝΑΛ η «κεντροαριστερή παράταξη» που θα καταφέρει να πείσει;

Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν επέλεξαν όλοι την ΝΔ, αλλά ψήφισαν μικρότερα Αριστερά κόμματα.

Τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι που δεν θέλουν ούτε την κεντροδεξιά ΝΔ αλλά ούτε και τον Αριστερό ΣΥΡΙΖΑ;

Το ΚΙΝΑΛ έχει την ευκαιρία να δείξει ότι είναι η δύναμη που μπορεί να απορροφήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όπως είπαμε ήδη, έχουν επιλέξει μικρότερα αριστερά κόμματα.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να μιλάμε για εκλογές, αλλά στις επόμενες Εθνικές κάλπες το ΚΙΝΑΛ θα έχει την ευκαιρία να πάρει μεγαλύτερη δύναμη στην Βουλή. Για να γίνει αυτό, η προσπάθεια ξεκινάει από σήμερα.

Δύο είναι τα επικρατέστερα πολιτικά σενάρια, για την επόμενη ημέρα

Σενάριο νούμερο 1: Η ΝΔ καταφέρνει να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους Έλληνες (Οικονομικά, Μεταναστευτικό, Ασφάλεια). Σε αυτή την περίπτωση, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη, διότι αν λυθούν τα προβλήματα του κόσμου, θα ευνοηθούν όλοι ανεξαρτήτου ιδεολογίας. Κάτι τέτοιο πρακτικά είναι δύσκολο να γίνει αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα. Το ΚΙΝΑΛ έχει την απόλυτη ευκαιρία να απορροφήσει το σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να μην τους αφήσει να μοιραστούν σε μικρότερα κόμματα.

Σενάριο νούμερο 2: Η ΝΔ διορθώνει πολλές αδικίες και διατηρεί την καλή πορεία που έχει ήδη, στην Οικονομία. Η ΝΔ δεν κατάφερε να λύσει το Μεταναστευτικό, αν και βελτίωσε ελάχιστα την κατάσταση. Στον τομέα της Ασφάλειας έγιναν κάποια βήματα όσον αφορά τα κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη, αλλά οι κλοπές και οι βανδαλισμοί δεν μειώθηκαν αισθητά. Σε αυτή την περίπτωση, η ΝΔ θα χάσει την δυναμική της αλλά όχι και την πρωτιά, αφού η Οικονομία βελτιώθηκε και τα υπόλοιπα προβλήματα δέχτηκαν κάποιες βελτιώσεις επίσης. Σε αυτό το σημείο μπορεί να κερδίσει αριστερές και κεντροαριστερές ψήφους, το ΚΙΝΑΛ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα μεγάλο κόμμα που έχει την δυνατότητα να επισημάνει στον λαό, τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις φέρνει η διακυβέρνηση της κεντροδεξιάς. Με λίγα λόγια: Έτσι όπως είναι μοιρασμένο σήμερα το πολιτικό σύστημα, η πραγματική μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, εκτός και αν η ΝΔ κάνει στροφή 180 μοιρών και ο κόσμος απογοητευτεί, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για ένα πολιτικό σκηνικό, που θα θυμίζει αυτό του 2015.

Photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί