αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του, διατυπώνοντας ερωτήσεις για το δάνειο της ΝΔ και το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες.
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά: «Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους; Γιατί αρνείται την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσουν όλοι στη δημοσιότητα τα τελευταία Πόθεν Έσχες; Γιατί δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που ζητήσαμε στο Πόθεν Έσχες, ώστε και τα κόμματα και οι βουλευτές να δίνουν τους όρους των δανείων τους στη δημοσιότητα». «Απλές και κατανοητές ερωτήσεις», σχολιάζει.
Εν συνεχεία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπηρετεί τα funds και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιωτικοποιεί την υγεία και το βαφτίζει ‘αναβάθμιση’. Χτυπά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και το χαρακτηρίζει ‘εμπλουτισμό’ των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εισάγει την οπισθοδρόμηση της εξαήμερης εργασίας και χαμογελά αδιάφορα μπροστά στη χλεύη ολόκληρης της Ευρώπης, παρά το άμεσο πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα». Υποστηρίζει ότι «μετά από όλα αυτά και πολλά ακόμη, αυτή η κυβέρνηση έχει φωνή να μιλήσει και για το ακριβές ή μη του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πρώτα το έδωσε στους πολίτες». Σχολιάζει ότι «φυσικά δεν ξαφνιάζει το γνωστό ύφος αλαζονείας και μηδενισμού, που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και έχει γίνει σήμα κατατεθέν πλέον».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσυνδέσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη «ελεύθερη πτώση» στα δικά της εκλογικά ποσοστά, όσο και να υποβαθμίζει τη σημασία και τη δυναμική τους, αντιλαμβάνεται τι έρχεται». «Μια νέα πολιτική εποχή αναδύεται, με πρωταγωνιστές τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις», τονίζει.
απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΥΑΘ και Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας συνεργάζονται για την αναβάθμιση διαχείρισης ύδρευσης
- Κ. Τσουκαλάς: «Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση»
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» στην Τεχεράνη
- Ν. Κακλαμάνης: Από αύριο προσβάσιμη στα κόμματα η δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ για Σπ. Λιβανό και Φ. Αραμπατζή
- Ανησυχία της Ρωσίας για τον SCO – Η Μόσχα πρόκειται να τον προστατεύσει
- Λίβανος: Τρεις κυανόκρανοι του ΟΗΕ τραυματίστηκαν από έκρηξη
- Κατάρριψη αμερικανικού μαχητικού: Η ιρανική αστυνομία προσφέρει αμοιβή για τους πιλότους
- Ιρανοί πυροβολούν με… τυφέκια κατά αμερικανικών αεροσκαφών, vid
- «Μπλόκο» στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Drone έπληξε αποθήκη βοήθειας στο Ιράν, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό









