την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει συστηματικά, ως πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, επιβεβαιώνεται και από τις σημερινές δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Μ. Ρούτε περί “αφοσιωμένου συμμάχου”», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Αποδεικνύεται ξανά, λοιπόν, ότι ο κ. Μητσοτάκης παραμένει θιασώτης του δόγματος του “δεδομένου συμμάχου”, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής για την χώρα», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «από ‘κει και πέρα, καλό θα είναι ο κύριος Μητσοτάκης αντί να κάνει γενικόλογες αναφορές περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου, να μην αντιτίθεται σε αυτό, όταν δεν εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, όπως υποδηλώνει η ρητή διαφωνία της κυβέρνησης με την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για έκδοση διεθνούς εντάλματος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου».
«Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο ο ΓΓ ΝΑΤΟ να τονίζει ότι “θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα της επικράτειας του ΝΑΤΟ” και ο Έλληνας Πθ να μην υπογραμμίζει την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται την επικράτεια της Ελλάδας όπως υπαγορεύεται από το άρθρο 1 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον», καταλήγει η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διήμερο απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας στις 13 και 14 Φεβρουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
- Γ. Στουρνάρας: Τι δήλωσε σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για το Νόμο Κατσέλη
- Μείωση των εξαγωγών στο 12μηνο του 2025 – Οριακή άνοδος τον Δεκέμβριο
- Π. Μαρινάκης: Αύριο Τρίτη η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Καμία ανοχή στην ανομία στα πανεπιστήμια – Ο νόμος εφαρμόζεται
- «Συμβούλιο Ειρήνης»: Η Μόσχα περιμένει απάντηση από τον Τραμπ
- Τριήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
- Μπραντ Πιτ και Ντέιβιντ Φίντσερ ξανά μαζί στο σίκουελ του «Once Upon a Time in Hollywood» – Δείτε το τρέιλερ
- Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ









