ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ οδηγείται πιο δεξιά – «Πυρά» και κατά της Φώφης που αρνείται την συμφωνία

Η «γραμμή Σαμαρά» απομακρύνει τη Νέα Δημοκρατία από το κέντρο και την απομονώνει στην Ευρώπη, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία χαρακτήρισε «ταυτόσημα» τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είπε ότι η στάση της είναι «αναντίστοιχη» με αυτήν της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και συμπλήρωσε πως θα διαπράξει «ιστορικό λάθος» εάν συνταχθεί με όσους απορρίπτουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», η κ. Σβίγκου σημείωσε πως όχι μόνο δεν πιέζεται η κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, αλλά «ο κ. Μητσοτάκης καταφέρνει να δημιουργήσει προβλήματα στα υπόλοιπα κόμματα και στο δικό του κόμμα και αυτό θα το δούμε και τις επόμενες δυο μέρες».

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «πλεόνασμα υποκρισίας και λαϊκισμού» και τόνισε: «Έχει αλλάξει πλήρως γραμμή η ΝΔ. Στην πρώτη τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, στις 4 Γενάρη σε συνέντευξή του στο Capital και στον κ. Καψή, έλεγε ότι και η χώρα και η παράταξή του δεσμεύεται από την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας erga omnes. Πλέον έχουν ξεχαστεί όλα αυτά. Δεν άκουσα χθες στελέχη της ΝΔ να αναφέρονται στη σύνθετη ονομασία και ας έχουν διαφωνία με πτυχές της συμφωνίας».

«Άρα, βλέπουμε ότι η ΝΔ έχει πλήρως στρατευτεί στη γραμμή Σαμαρά και ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται θλιβερά λίγος και φοβισμένος στην προσπάθειά του να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο, με το να απομακρύνεται η ΝΔ από το κέντρο και τις φιλελεύθερες αρχές, με το να απομονώνεται στην Ευρώπη, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μιλούν για ένα τρομακτικό στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και της ηγεσίας της» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu