• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να κάτσει μαζί μας στο ίδιο τραπέζι για το προσφυγικό»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να κάτσει μαζί μας στο ίδιο τραπέζι για το προσφυγικό»

"Η χυδαιότητα με την οποία επέλεξε, μέσω… διαρροής μάλιστα, να μας απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει το ολέθριο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εκτός από τους ίδιους, παρασύρουν και την ίδια τη χώρα σε αδιέξοδο”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του σχετικά με την απάντηση κυβερνητικών πηγών στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Αντί να ασχολούνται με το πώς θα απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “θα ήταν προτιμότερο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουν με ποιον τρόπο κατάφερε να διαχειριστεί πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές με αποτελεσματικότητα και με σεβασμό στους κανόνες δικαίου. Με ποιο τρόπο εξασφάλισε την δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που μείωσε τις ροές και ανάγκασε τη Τουρκία να δεχθεί επιστροφές”.

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι “νομίζουν ότι όλα είναι επικοινωνία, μεγάλα λόγια και αυταρχισμός στους νησιώτες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος”.

Χαρακτηρίζει ως “έξω από κάθε λογική” την “ανευθυνότητα τους να μετατρέψουν τη Χίο και τη Λέσβο, τα ακριτικά νησιά μας, σε πεδία μάχης, τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές και εργαλειοποιεί το προσφυγικό”.

Μετά από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι “πάει πολύ, λοιπόν, μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χυδαιολογεί και από πάνω. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα και να αντιληφθεί ότι έχει εθνική ευθύνη να σοβαρευτεί”.

(φωτο:eurokinissi)