Χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπόλογο για όσα συνέβησαν χθες, «τα οποία μάλιστα έσπευσε να καλύψει από το βήμα της Βουλής με ψέματα και ανακρίβειες» και σημειώνει πως «μετά και από τη χθεσινή αντιδημοκρατική εκτροπή, ότι οφείλει να παραιτηθεί». «Εκτός και εάν υπηρεσιακοί παράγοντες υπερέβησαν εντολές του, οπότε οφείλει να τους εντοπίσει και να τους αποπέμψει άμεσα», τονίζει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι θα σταθεί «απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και πλάι στον ελληνικό λαό, όποτε, όπου και όπως χρειαστεί, υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών που καταπατούνται βάναυσα».
Αναφορικά με τη χθεσινή πορεία, ειδικότερα, κάνει λόγο για «επίδειξη αυταρχισμού και άγριας καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιτέθηκαν στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα», για να σχολιάσει ότι συνιστά «μια σαφή “ερμηνευτική εγκύκλιο” του νέου νόμου εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία αναγορεύει τη βία στην κύρια πολιτική επιλογή της απέναντι στην κοινωνία και τα αιτήματά της».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται «στοιχεία και μαρτυρίες» καταγγέλλοντας ότι «η γενικευμένη αστυνομική βία εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη σπουδή εναντίον των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του». Αναφέρει συγκεκριμένα ότι πολλοί νέοι άνθρωποι, στελέχη του κόμματος και βουλευτές δέχτηκαν επιθέσεις, ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, «ενώ οι
μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ ορμούσαν στους διαδηλωτές χωρίς να λογαριάζουν τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές». Επιπλέον μιλά για τραυματισμένους και προσαγωγές διαδηλωτών «υπό το καθεστώς αστυνομικής αυθαιρεσίας», για να προσθέσει πως η διερεύνηση των γεγονότων «είναι σίγουρο ότι θα αναδείξει ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες παρεκτροπές από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «προφανώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα δεν θα αρκεί η “υπεροπλία” της στον τομέα της ενημέρωσης, για να περιορίσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας στην σκληρή πραγματικότητα που προδιαγράφει με την πολιτική της». Υποστηρίζει πως τα χθεσινά γεγονότα, σε συνδυασμό με την ψήφιση του «αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αποτελούν τη φυσική εξέλιξη μιας συγκεκριμένης, ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής προσέγγισης, η οποία πρώτα και κύρια στρέφεται εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για να καταλήξει εναντίον οποιουδήποτε θελήσει να διαμαρτυρηθεί και για οτιδήποτε».
Ως προς αυτό κάνει λόγο για μεθοδική κλιμάκωση του αυταρχισμού αναφέροντας: «Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο είχαμε τα φαινόμενα προσαγωγών ανηλίκων σε κινηματογράφους, την αντιμετώπιση νεαρών σε κέντρα διασκέδασης ως αιχμαλώτων σε εμπόλεμη ζώνη, την ακραία αντιμετώπιση ολόκληρων οικογενειών, όπως στην περίπτωση του σκηνοθέτη Ινδαρέ, το χτύπημα των παιδιών στις πλατείες».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















