ανέφερε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της στο Meganews και προσέθεσε ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης δεν καταπολεμούν ούτε το πρόβλημα της στέγασης, ούτε το πρόβλημα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας».
Η Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο για «εξωφρενικά τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα, από τα οποία μόλις 600 εκατομμύρια γυρνάνε στους πολίτες», και υποστήριξε ότι «τα 6,5 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από τον στόχο, επιτεύχθηκε από μια φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα, κι από μια επιμονή στην έμμεση φορολογία, αφού η κυβέρνηση επιλέγει να μην μειώσει τους έμμεσους φόρους και να μην φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, των τραπεζών και των σούπερ μάρκετ».
Αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία «πάνω από το ένα τέταρτο των πολιτών βρίσκεται στο όριο του κινδύνου της φτώχειας, με αυξητική τάση σε σχέση με το 2019».
Σε ερώτηση σχετικά με την Ομάδα Αλήθειας, η Ράνια Σβίγκου παρατήρησε ότι «σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε στηθεί ένας βρώμικος μηχανισμός και με κρατικό χρήμα, για τον οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει εισαγγελέας, αφού παραβιάζεται ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με έλεγχο για το ποια στελέχη της ΝΔ ήταν ή είναι ακόμα στο μισθολόγιο της εν λόγω εταιρίας».
Κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει συγκεκριμένα για τη μισθοδοσία των στελεχών της. Τόνισε ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης και κυβερνητικά στελέχη στηρίζουν με θράσος αυτόν τον μηχανισμό», προσθέτοντας ότι «ο λόγος που δεν παίρνει αποστάσεις, είναι γιατί Κυρ. Μητσοτάκης και Ομάδα Αλήθειας είναι ένα, είναι αδιαίρετοι, όπως αδιαίρετη είναι και η τριγωνική συναλλαγή η οποία έχει φτιαχτεί».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









