«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή η οποία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι διεθνείς δρώντες οφείλουν να εγκαταλείψουν την άβουλη στάση των παρατηρητών των εξελίξεων και να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό των επιθετικών αυτών ενεργειών και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Παράλληλα, η διεθνής κοινότητα οφείλει να διεκδικήσει ενεργά, μέσω της υποστήριξης των σχετικών πρωτοβουλιών του ΓΓ του ΟΗΕ, τον τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα με άμεση κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαπίστωση ότι η επίλυση του Παλαιστινιακού παραμένει το “κλειδί” της εκτόνωσης της κρίσης στην περιοχή. Καθίσταται λοιπόν επιτακτική, η επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων των μεταξύ Ισραήλινών και Παλαιστινίων, για λύση δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει να αυξάνεται ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, με καταστροφικές επιπτώσεις για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κεφαλογιάννη: Η Πιερία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου τουριστικού προϊόντος
- Π. Πολάκης για παραίτηση Τσίπρα: “Πέμπτη διάσπαση” – “Όλοι θα κριθούν στις πράξεις, όχι στις προθέσεις”
- Φόβοι για «ντόμινο» στις αγορές μετά τη νέα κατάρρευση της κυβέρνησης στη Γαλλία
- Πρόσκληση κατάταξης εισακτέων στη ΣΜΥΑ ακαδημαϊκού έτους 2025-2026 (Έλληνες του Εξωτερικού)
- Δεν προβλέπεται επανάληψη διαπραγματεύσεων σε “αυτή τη φάση” με τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με το Ιράν
- Ισπανός τουρίστας: Πού να φανταστεί τι θα του συνέβαινε στην Ιαπωνία
- Πολιτικό «μπουρλότο» στην Τσεχία – Τα δεδομένα μετά τις εκλογές και την ήττα των διεθνιστών
- Η Μόσχα δηλώνει ότι ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε ζημιές στην περιφέρεια Κρασνοντάρ
- Κινέζος αστυνομικός σε ρόλο… τουριστικού φωτογράφου, vid
- Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν