ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία ο Τεμπονέρας

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένο το βλέμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής μετά τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις, που πυροδότησε η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει νέες εκλογές για ανάδειξη προέδρου στο κόμμα.

Με φόντο τα παραπάνω αλλά και τον σχολιασμό τόσο των «συντρόφων» όσο και παραγόντων από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο για όσα διαδραματίστηκαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα είπε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος για δεύτερη ημέρα, την Παρασκευή..

Με ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου άφησε πολλές αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη αλλά δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.

Είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Δεν έχουμε το περιθώριο να αρνηθούμε την ευθύνη. Το θέμα δεν είναι το πως αλλά το ποιος.

Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές και δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ.

Σεβόμαστε απόλυτα την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος. Μάθαμε να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Η Αριστερά δεν παράγει Μεσσίες και ήρωες. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο».

(newsit – intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί