• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες- Τι ζήτησε ο Κ.Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ: Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες- Τι ζήτησε ο Κ.Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ.Ρος, για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας αλλά και του παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας όσον αφορά τον οικονομικό τομέα. Στο σημείο αυτό, ο κ.Ρος επεσήμανε τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ των άλλων, ζήτησε την εξαίρεση του ελληνικού ελαιόλαδου από τους αμερικανικούς δασμούς, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ πλην των επενδύσεων, συζητήθηκαν γενικότερα οι σχέσεις Ευρώπης-ΗΠΑ.

Οι δυο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτέμβριου, όπου ο Κ.Μητσοτάκης θα βρεθεί στις ΗΠΑ, για τη σύνοδο του ΟΗΕ. Μεταξύ των άλλων αναμένεται να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου ως καλεσμένος του κ.Ρος, θα παρευρεθεί σε γεύμα με Αμερικανούς Επιχειρηματίες, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, για να επενδύσουν στη χώρα μας.

Παράλληλα, δημοσκόπηση της Opinion Poll δείχνει πως οι πολίτες μετά τις εκλογές, εμφανίζονται τουλάχιστον ικανοποιημένοι από τη νέα κυβέρνηση και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει.

Ιδιαίτερα καλά λόγια έχουν να πουν όπως δείχνουν τα δεδομένα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τα ποσοστά δημοφιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού, φτάνουν ακόμη και το 55%, ενώ η έκφραση αισιοδοξίας αγγίζει το 53%.

Όσον αφορά το ποσοστό δημοφιλίας των υπουργών, στην κορυφή βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στη συνέχεια να ακολουθούν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Την ίδια στιγμή, τα νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο καλά, αφού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες έχουν μόνο 17,5% θετικές γνώμες για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •