• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ

«Έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Μιλώντας για το ιδιωτικό χρέος η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «Η ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη της, όλοι αυτοί οι οποίοι κατέγραψαν το πρόγραμμα, μιλούν εδώ και 3 χρόνια πριν αρχίσουν να συσσωρεύονται ακόμη περισσότερο τα ιδιωτικά χρέη, ήταν 85,2 δισ. το 2014 και είναι 140,1 δισ. το 2019. Οι μισοί φορολογούμενοι δηλαδή οφείλουν αυτή τη στιγμή, οι 4 στους 5 οφειλέτες, μέχρι 3.000 ευρώ. Εμείς, λοιπόν, έχουμε πει για πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για όλες τις οφειλές. Επέκταση και βελτίωση του προγράμματος των 120 δόσεων. ‘Ανθρωποι οι οποίοι οφείλουν μέχρι 20.000 ευρώ, να μπορούν να μπαίνουν χωρίς καμία προϋπόθεση, με δόσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ και με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που αυτή τη στιγμή χρεώνονται».

Η κα Ζαχαράκη πρόσθεσε πως «επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της οικονομίας, η οποία φαίνεται κιόλας από την πορεία του 10ετούς και του 5ετούς ομολόγου» και σημείωσε: «Ήδη από τις Ευρωεκλογές και μετά βλέπουμε μια ιστορική μείωση του 10ετούς. Το ίδιο ισχύει για το 5ετές και για πρώτη φορά και το 25ετές. Αντικατοπτρίζεται δηλαδή μια προσδοκία ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής».

Αναφερόμενη στη Δικαιοσύνη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε τα εξής: «Πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Ελλάδος είναι -μιλάω αυτή τη στιγμή σε όλους αλλά ιδιαίτερα και στους νέους πολίτες- είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των θεσμών. Και αυτή τη στιγμή γίνεται πάρα πολύς λόγος πιθανότατα για πράξεις, παραλείψεις ή και εσκεμμένες ενέργειες και από την εκτελεστική εξουσία οι οποίες δυστυχώς βάζουν σε μια γκρίζα ζώνη αυτήν την εμπιστοσύνη. Η ΝΔ θα έρθει να αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις και όχι μόνο θα τις αποκαταστήσει αλλά θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη με τον σεβασμό που της αξίζει».

Επίσης, αναφερόμενη στο σκοπιανό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε να διχάσει τους Έλληνες, να χρησιμοποιήσει ένα θέμα διαπραγμάτευσης κατά το δοκούν και να διαιρέσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

«Γιατί, μη γελιόμαστε και να μιλάμε έτσι και λίγο πιο ανοιχτά τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, αυτό που ήθελε να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν ήταν να λύσει το ζήτημα με τη γείτονα χώρα που είχε κρατήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν κυρίως να προκαλέσει ένα εσωτερικό πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάμε και στην ουσία του θέματος: Να σας θυμίσω ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι και το όνομα “Μακεδονία” σκέτο δεν ήταν πρόβλημα. Δεν έφεραν καμία ένσταση», υπογράμμισε η κα Ζαχαράκη.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •