• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Σύγκρουση ή αναδίπλωση; – Σε λίγες ώρες, θα μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Σύγκρουση ή αναδίπλωση; – Σε λίγες ώρες, θα μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι ΑΝΕΛ, πλέον έχουν πρόβλημα. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουν απλά πρόβλημα, αλλά κοντεύουν να εξαφανιστούν.

Σε λίγες ώρες, το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο ακόμα και θα ξέρουμε, αν οι δύο άνδρες τα «βρούνε» ή αν θα έρθουν σε σύγκρουση, με τον πιο επίσημο τρόπο.

Υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια, αν και δεν θέλουμε να προδικάζουμε γεγονότα:

Πρώτο σενάριο: Τσίπρας-καμμένος έρχονται σε ρήξη. Ο Π.Καμμένος άρει την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός, ήδη έχει βρει νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε δεν φοβάται. Αν θέλει όμως να περισώσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν μια καλή κίνηση να προσφύγει στις κάλπες, πριν να έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή, η συμφωνία των Πρεσπών. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό ρίσκο που φέρνει η Συμφωνία.

Δεύτερο σενάριο: Αναδίπλωση από τον Πάνο Καμμένο. Νέα προσπάθεια συνέχισης της συγκυβέρνησης ως έχει. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ.Καμμένος θα είναι ο «μεγάλος χαμένος», καθώς οι ψηφοφόροι θα θεωρήσουν ότι…έχουν γίνει πολλές αναδιπλώσεις.

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε τι υποστηρίζει η Αντιπολίτευση

Η δήλωση που έκανε η κ.Μπακογιάννη, μας «λέει πολλά»

Ο κ. Τσίπρας έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει φέρει τον κ. Καμμένο σε απόγνωση. Θα ακούσουμε σύντομα μία δακρύβρεχτη δήλωση του υπουργού Άμυνας, αφού δεν έχει και άλλες επιλογές, δεν έχει κόμμα ούτε τίποτα, βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας και θα αλλάξει γνώμη.

Η δήλωση του κ.Γεωργιάδη, για το σενάριο που θέλει τον Π.Καμμένο να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση

Αν το πράξει θα φανεί πόσο συρρικνωμένος είναι. Ενώ αν κάνει κάτι μεσοβέζικο του στυλ, βγαίνω από το υπουργείο, αλλά στηρίζω την κυβέρνηση για μην πάω με τη ΝΔ και να καταπολεμήσω τη διαφθορά, όπως λέει συνήθως, δεν θα μπορεί να μετρηθεί ότι ο Τσίπρας του έχει πάρει όλους τους βουλευτές.

Γενικό σχόλιο, του el: Η σχέση Τσίπρα-Καμμένου είναι δυνατή. Πέρασαν νομοσχέδια δύσκολα. Εφάρμοσαν μνημονιακά μέτρα, που εξόργισαν την κοινωνία. Ο Π.Καμμένος δεν έριξε την κυβέρνηση, όταν η ΝΔ κατέθεσε πρόταση μομφής με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ ίσως μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση, ακόμα και όταν ήρθε η ψήφιση της ταυτότητας φύλων.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ένα ΠΡΑΓΜΑ:

Ότι και να γίνει σε λίγες ώρες, δεν θα είναι απρόβλεπτο, ούτε και θα έρθει χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί, αλλά κάποια δεδομένα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ.

Τα σχόλια δικά σας!

photo: eurokinissi

  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •