Συνάντηση Kατερίνας Νοτοπούλου με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο, είχε σήμερα η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Άρης Ικκος, και ο πρώην γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Γεώργιος Τζιάλλας.

Συζητήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάγκη ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, βιώσιμου που να ανταποκρίνεται στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά. Στόχος η αύξηση του αριθμού των ελληνικών προορισμών σε συνδυασμό με τη σύνθεση και την ανάπτυξη αυθεντικών τουριστικών θεματικών προϊόντων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην βελτίωση της ποιότητας των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης νέων πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, καθώς και η ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων, όπως υπογράμμισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τουρισμός αποτελεί τα τελευταία χρόνια για την ελληνική οικονομία το ανάχωμα στην ύφεση και την ατμομηχανή για την μείωση της ανεργίας με ανταπόδοση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», «είναι ένας από τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την επάνοδο της χώρας στην βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημάνθηκε ακόμη «η σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της μελέτης του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό θεσμικό εργαλείο για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε πως ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο και διαβεβαίωσε για την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας προσωπικά στις προσπάθειες του κλάδου για την περαιτέρω ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια με στόχο ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την χώρα, την οικονομία και την απασχόληση και συνολικά την βιώσιμη ανάπτυξη.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...