• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνάντηση Κ.Μπακογιάννη με φορείς-μέλη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων «Athens Culture Net»

Συνάντηση Κ.Μπακογιάννη με φορείς-μέλη του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων «Athens Culture Net»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Σεράφειο,

η πρώτη μετά το καλοκαίρι ολομέλεια των 61 μελών και των 47 συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. Οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι τους, συζήτησαν με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, θέματα δικτύωσης και υποστήριξης, διάδοσης, ενδυνάμωσης και προώθησης του πολιτισμού στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, συζητήθηκαν ειδικότερα, η αξιοποίηση χώρων του δήμου αλλά και των μελών του Δικτύου για δράσεις, η θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου για χώρους πολιτισμού και μουσεία, η αποτύπωση και σήμανση των πολιτιστικών φορέων κι οργανισμών πολιτισμού στην πόλη, η διασύνδεση πολιτισμού και περιβάλλοντος, η σύνδεση της Αθήνας με την Ελευσίνα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, η επιδίωξη συντονισμού, προβολής και διάχυσης εκδηλώσεων και δράσεων των μελών και φορέων του Δικτύου Πολιτισμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο του δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε να είναι προσιτά και στους επισκέπτες της πρωτεύουσας, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Οι συντονιστές του Athens Culture Net, Εριφύλη Μαρωνίτη και Φοίβος Σακαλής, παρουσίασαν επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, το πρώτο μέρος μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που διεξήγαγε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών μαζί με το Δίκτυο Πολιτισμού σε επισκέπτες από το εξωτερικό κατά την αναχώρησή τους από αεροδρόμιο.

Επίσης μία δέσμη κοινών δράσεων για θεματικές Νύχτες, ημερίδες για την διασύνδεση πολιτισμού με το περιβάλλον αλλά και το δημόσιο χώρο ή τη δρομολογούμενη συνεργασία Εθνικού Θεάτρου και Δήμου Αθηναίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων που είχε έναν άμεσο κι ανοιχτό διάλογο με πολλούς από τους εκπροσώπους, δήλωσε μετά: «Στην ολομέλεια του δικτύου κάναμε μία συμφωνία. Ο Δήμος, δίπλα σε αυτή τη σπουδαία ομάδα, μαζί τους. Για την Αθήνα που δεν θα είναι υπερήφανη μόνο για την ιστορία της αλλά και για το παρόν και το μέλλον της. Για τη ζωή της με τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον».

Μέλη του Athens Culture Net είναι μεταξύ άλλων, Η Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η Γαλλική Σχολή Αθηνών, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Μουσείο της Ακρόπολης , το Μέγαρο Μουσικής κ.α.

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •