Συναντήσεις και περιοδείες του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Π. Γερουλάνου

Στο Παγκράτι και ειδικότερα την πολυσύχναστη γειτονιά γύρω από την οδό Αρχελάου, περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζήτησαν συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων, επισήμαναν την εκτόξευση των ενοικίων εξαιτίας του AirBnB καθως και την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Επίσης από κατοίκους τέθηκαν οι επιπτώσεις (κατάληψη δημόσιου χώρρου από τραπεζοκαθίσματα κ.α ) από την ίδρυση και λειτουργία τα τελευταία χρόνια πολλών επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες ωστόσο έδωσαν νέα πνοή στην περιοχή και δημιούργησαν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

«Ζητούμενο είναι η ισόρροπη ανάπτυξη», σχολίασε ο Παύλος Γερουλάνος. «Πρέπει να διαφυλάξουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης, αλλά να δώσουμε και επιχειρηματικές ευκαιρίες στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Αθήνα. Ο δήμος πρέπει να προλαβαίνει αυτές τις καταστάσεις και να θέτει από πριν το πλαίσιο και τους κανόνες, και όχι να φέρνει απέναντι κατοίκους και επαγγελματίες», πρόσθεσε .

Ο κ. Γερουλάνος επισκέφθηκε και τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού , όπου η ηγεσία της του έθεσε μια σειρά από σημαντικά θέματα για την Αθήνα που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως την ανάγκη πολιτικών ανάτπυξης του τουρισμού, το μεταναστευτικό, το φαινόμενο του Airbnb, το πρόβλημα των ναρκωτικών, των αστέγων, της πορνείας κά .

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως ο τουρισμός είναι το δυνατό χαρτί της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας και απαιτούνται συνέργειες με άλλους τομείς, όπως ο πολιτισμός, και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων . «Υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο που είναι οργανωμένες σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου και στους κανόνες που πρέπει να μπουν σε πολλά από τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα, όπως είναι για παράδειγμα το Airbnb. Βελτίωση που θα έρθει και μέσα από νομοσχέδια που πρέπει να πιέσουμε το κεντρικό κράτος να ψηφιστούν», είπε μεταξύ άλλων .

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...