• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ: Λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου η ΝΔ ξηλώνει αγαπημένο διάταγμα του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ: Λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου η ΝΔ ξηλώνει αγαπημένο διάταγμα του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η κυβέρνηση.

Μερικές εβδομάδες πριν την μεγάλη Εθνική μας επέτειο, αυτή της 28ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργεί οριστικά με τροπολογία την επιλογή του σημαιοφόρου μέσω κλήρωσης.

Έτσι, πλέον οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό θα επιλέγονται όπως «τον παλιό καλό καιρό», βάσει των επιδόσεων των μαθητών στην Ε΄ Δημοτικού. Η νέα ρύθμιση προβλέπει επίσης πως οι σημαιοφόροι θα είναι δύο, ένας για το τετράμηνο που περιέχει την γιορτή και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ένας για το τετράμηνο που περιλαμβάνει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου).

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο σκοπός της κατάργησης της κλήρωσης και επιστροφής στο παλιό σύστημα της αριστείας, είναι η επιβράβευση της απόδοσης και προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Ξεκαθαρίζεται επίσης πως «μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας και κατά το κλασματικό μέρος της βαθμολογίας» θα πραγματοποιείται κλήρωση. Επίσης η διαδικασία επιλογής αλλά και η διαδικασία κλήρωσης, θα λαμβάνει χώρα παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια ήταν η διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο3 Παρ 5 του π.δ 79/1017 (Α’109), η οποία πρόβλεπε πως οι σημαιοφόροι θα ορίζονται με κλήρωση:

Πλέον το επίμαχο τμήμα που όριζε οι σημαιοφόροι να επιλέγονται με κλήρωση αλλάζει ως ακολούθως:


Είναι λοιπόν όλοι ίδιοι όπως λέγανε και λένε πολλοί; Τα σχόλια δικά σας.

(φώτο: Eurokinissi)