Σβίγκου: Η διαπλοκή “χτυπάει” την κυβέρνηση

«Βλέπουμε μία προσπάθεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων να κάνουν τα πάντα ώστε να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και σημείωσε ότι «η διαπλοκή θέλει να επιτεθεί στην κυβέρνηση με όλες της τις δυνάμεις και χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα σε αυτήν την προσπάθεια».

Για τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργο Λαζαρίδη, δήλωσε ότι «εντελώς ξαφνικά ανακάλυψε τα συνειδησιακά του προβλήματα για το Μακεδονικό». «Αυτό εκ των πραγμάτων δημιούργησε σοβαρά ερωτήματα, με δεδομένες και τις καταγγελίες των στελεχών των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έλεγαν ότι μέχρι το προηγούμενο βράδυ τούς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση» τόνισε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Ο κ. Λαζαρίδης πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα και στο τι μεσολάβησε και άλλαξε τη στάση του τις τελευταίες ώρες».

«Δεν μπορεί το πρόβλημά του να είναι η συμφωνία των Πρεσπών, από την στιγμή που και οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη συμφωνία. Δεν γίνεται την Παρασκευή να χειροκροτάς τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και μετά από λίγα εικοσιτετράωρα να αποσύρεις τη στήριξή σου από την κυβέρνηση» δήλωσε η κεπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ανέφερε ότι πριν λίγο καιρό επιχειρηματίας δήλωνε πως σε λίγο θα πέσει η κυβέρνηση. «Δεν είναι λοιπόν κάτι καινούργιο αυτό» είπε η κ. Σβίγκου. «Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι στη νέα φάση που μπαίνει η χώρα μας μετά τη “Συμφωνία του Eurogroup” για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και όσο βλέπουν ότι η κυβέρνηση πολιτικά ισχυροποιείται και πλέον αφοσιώνεται στο σχέδιο της επόμενης μέρας μετά τα μνημόνια και το πώς αυτό θα αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καθημερινότητα των πολιτών, θέλουν να τελειώσουν γρήγορα με αυτήν την κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη Μάνδρα, υποστήριξε ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα, υπάρχει συνεργασία όλου του κρατικού μηχανισμού και με τον δήμο και με την περιφέρεια, ώστε να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα» και επισήμανε ότι «η ανυπαρξία των αντιπλημμυρικών έργων βαραίνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η κ. Σβίγκου παρατήρησε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει όλα τα σχετικά έργα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, «αλλά υπάρχουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε επισημάνει και η κ. Δούρου την προηγούμενη περίοδο, όπως με το Δασαρχείο» και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια ανέλαβε το 2014 και δεν ευθύνεται για τα έργα που δεν είχαν γίνει τόσα χρόνια.

«Δεν γίνεται όταν συμβαίνει κάτι στην Αττική να φταίει η Δούρου, αλλά όταν γίνεται κάτι στη Μακεδονία να φταίει η κυβέρνηση και να μη φταίει εκεί ο αντίστοιχος περιφερειάρχης» υπογράμμισε, τονίζοντας «μία εκλεκτική ευαισθησία από την πλευρά της ΝΔ», η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Όταν εκκρεμούν έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όταν εκκρεμούν διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν αφορούν ούτε την Περιφέρεια Αττικής, ούτε την κυβέρνηση, καταλαβαίνετε ότι αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει ότι είναι μία κρίσιμη στιγμή για την περιοχή και καλό θα ήταν αυτήν τη συζήτηση να την κάνουμε αύριο για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu