καθώς και για την υλοποίηση του στόχου της απο-ανθρακοποίησης και βιωσιμότητας της ναυτιλίας παρουσίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο «Παγκόσμιο Φόρουμ για τις Βιώσιμες Μεταφορές 2024» (Global Sustainable Transport Forum 2024), που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Στυλιανίδης πρόταξε τη μεγάλη σημασία της διατήρησης και προστασίας της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης των διεθνών συνεργασιών στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη εξειδίκευσης και ανάπτυξης των ικανοτήτων των ναυτικών, έτσι ώστε η παγκόσμια ναυτιλία να μπορέσει να προσαρμοστεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέδειξε, παράλληλα, τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της χώρας μας στις πρωτοβουλίες και πολιτικές του ΙΜΟ.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο κ. Στυλιανίδης είχε διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας, Li Xiaopeng και με τον πρόεδρο της COSCO, Wan Min.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε ρυθμούς… Τραμπ τα Ιεροσόλυμα: Ετοιμασίες για την ιστορική ομιλία «ειρήνης», vid
- Ντοκιμαντέρ για τον Έλβις Πρίσλεϊ θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2026
- «Μercy»: Το εντυπωσιακό sci-fi θρίλερ με τους Κρις Πρατ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον, vid
- Διαδηλωτής ντυμένος…βάτραχος δέχτηκε ψεκασμό πιπεριού από την ICE σε Viral βίντεο
- Μανιάτης για ψευδοκράτος: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας απέσυρε την απαράδεκτη έκθεσή του
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Κιέβου μετά τα συνεχόμενα μπλακ άουτ, vid
- Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 6.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
- “Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα”: Μάγεψε ο Σπανουδάκης στο Ηρώδειο! ΦΩΤΟ, vid
- Πρώτη συνέντευξη Τσίπρα μετά την παραίτησή του: «Δεν πάει άλλο, χρειάζεται ένας νέος πατριωτισμός»
- Και ο Λουκασένκο υπέρ Τραμπ: «Είναι εντελώς βλακεία που δεν του έδωσαν Νόμπελ Ειρήνης», vid