Στροφή 180 μοιρών από Τσακαλώτο για «κυβέρνηση ηττημένων»: «Μόνο με νίκη ΣΥΡΙΖΑ»

Αλλάζουν τώρα το αφήγημα μετά τον χαμό...

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει ένα βήμα πίσω στην υπόθεση της «κυβέρνησης των ηττημένων» και λέει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας είναι η νίκη του κόμματός του στις εκλογές.

«Αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά. Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο.

Έτσι αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση.

Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Με αλλά λόγια μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία συνθήκη για να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη».

(φωτο:FREEPIK)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί